Ronald Kesteloot neemt afscheid van Mivalti met vijfde editie Peure Rock in Tielt

We herkennen v.l.n.r. Ayrton Goemaere (zanger band Bucht), Regine Moreel (directeur Mivalti), Ronald Kesteloot, Kimberly Commyn, Lore Claus, Tom Vandekerckhove (band With Ballot), Louise Van Eycke, Joost De Deygere en Severine Van Compernolle. © Nele
Redactie KW

De vijfde editie van Peure Rock is meteen ook de laatste voor Ronald Kesteloot. Hij gaat na 39 jaar bij Mivalti met pensioen en zal dus een laatste keer meehelpen op het inclusief rockfestival, dat op zaterdag 4 mei plaatsvindt met The Sore Losers als bekendste naam op de affiche.

De organisatoren van Peure Rock zorgden voor enkele mooie namen op de affiche van het rockfestival: Bucht, White Ballot, Blunt en headliner The Sore Losers. Dj Pulp Mixion zorgt voor de afsluiter. Het feest is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. De opbrengst van Peure Rock gaat naar het begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking.

Ronald Kesteloot, verantwoordelijke voor activiteiten binnen Mivalti, helpt voor het laatst mee aan Peure Rock. Eind dit jaar gaat hij op welverdiende rust. “Ik ben al 39 jaar tewerkgesteld bij Mivalti en op 1 december ga ik met pensioen“, vertelt Ronald. “Ik werk nog vol overgave mee aan deze vijfde editie. Toen Mivalti 35 jaar bestond, was er iedere maand één evenement gepland. Peure Rock was er een van en dat vond plaats op de terreinen van het oude slotklooster in de Blekerijstraat.”

Veilig terrein

Het werd onmiddellijk een voltreffer. “De ambiance was groot en de gasten van Mivalti en het personeel beleefden uitzonderlijke momenten”, weet Ronald. “Ons plan was om Peure Rock eenmalig te laten plaatsvinden, maar door het succes kwam er een tweede editie en die viel letterlijk in het water. Het regende pijpenstelen en rond het slotklooster werd het een grote modderpoel. Groepen belden af en we zochten een oplossing. We trokken naar onze eigen Christian Vande Vyverezaal, die mooi werd ingericht. Het toeschouwersaantal groeide en ook mensen van buiten Mivalti kwamen langs. De locatie is super. De bewoners kunnen het terrein vlot betreden op een veilige manier. Het festival is supergezellig en wie langskwam, komt telkens terug. De bewoners zijn heel dankbaar en op die avond heel sociaal in omgang. Ze dansen en zingen mee en zorgen voor gezonde leute.”

We werken met herbruikbare bekers en houden zo rekening met de klimaatproblematiek

Op zaterdag 4 mei vindt al de vijfde editie plaats. “Peure Rock is uitgegroeid tot iets moois. Het resultaat mag er elk jaar wezen en het rockfestival is door de jaren heen een vaste waarde geworden in Tielt. Het leuke is dat mensen met een beperking echt genieten van de rockmuziek, al is het een feit dat die mensen eerder leven voor de Vlaamse muziek. Voor hen was het een kleine drempel om de schlagers achter zich te laten. Door het festival beluisteren bewoners nu het hele jaar door goede rockmuziek. Dat doet deugd, want voor een stuk is ons opzet daardoor geslaagd. We doen dit alles tenslotte voor Mivalti en de bewoners.”

Bekende naam

Ronald wilde afronden met een speciale editie. “Samen met het organisatieteam gingen we op zoek naar een bekende naam en dat is ons gelukt. The Sore Losers komen langs, bekend in België en het buitenland. Hun optreden duurt normaal één uur, maar bij ons wordt het anderhalf uur genieten. Daarnaast hebben we nog drie bands kunnen strikken: Bucht, White Ballot en Blunt. Dj Pulp Mixion zorgt voor de afsluiter. Tieltse of regionale bands komen hier trouwens graag spelen.

40-jarig bestaan

Op het terrein valt er heel wat te beleven. Er is een frituur met vegetarische burgers en groenten aan democratische prijzen. “We kozen er bewust voor om geen glas op het terrein toe te laten, maar werken met herbruikbare bekers en houden zo rekening met de klimaatproblematiek. Ik weet niet of er een zesde editie komt, daar beslist mijn opvolger over. In het jaar 2020 bestaat Mivalti 40 jaar en ik ben stiekem benieuwd welk feestprogramma eraan komt.

Praktisch

De feestzaal is te bereiken via Staalhandel Rosseel langs de Gruuthusestraat 8. Er is een speciale kiss & ridezone voorzien op het terrein voor mensen met een fysieke beperking. Om 17.30 uur gaan de deuren open en het eerste optreden is om 18 uur. De dj rond af om 2 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 20 euro en aan de deur 25 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Mivalti, Het Mivaltientje in de Kortrijkstraat, De Nachtwacht in de Kasteelstraat of ‘t Forum op de Markt. Een mailtje sturen kan naar info@mivalti.

Info: www.mivalti.be of via de Facebookpagina van Mivalti.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier