Rommelmarkt in Wervik levert 900 euro op voor Make a Wish

Redactie KW

De organisatoren van de rommelmarkt in de Esdoornstraat schonken zondagvoormiddag, tijdens een officieel moment in het stadhuis, een cheque met een bedrag van 900 euro aan Make a Wish. Het is reeds de vijfde maal dat Mario Wildeman en Germain Geeraert de opbrengst van hun rommelmarkt aan deze non-profitorganisatie schenken.

Elk jaar wordt tijdens het derde weekend van juni een rommelmarkt in de Esdoornwijk georganiseerd. Boegbeelden zijn Mario Wildeman en Germain Geeraert. Voor de vijfde maal schenkt het duo de opbrengst aan Make a Wish.

Verantwoordelijken van Make a Wish voor West-Vlaanderen zijn Myriam Taillieu uit Knokke en Martine Verlynde uit Bellegem. Intussen zijn ze goed bevriend geraakt met Mario Wildeman en German Geeraert. “Het zijn echt toffe gasten die zich elk jaar inzetten voor ons goed doel”, weet Myriam Taillieu die intussen 25 jaar actief is voor Make a Wish.

“We komen elk jaar graag terug naar Wervik. Met ondermeer de opbrengst van deze rommelmarkt vervullen we woensdag 10 juli de hartewens van een meisje dat zo verlangend uitkijkt naar een prinsesefeestje in het kasteel van Rumbeke. Haar klasgenootjes en familie zullen daarbij aanwezig zijn. Het feest heeft als thema “Belle en het beest”.

Concurrentie rommelmarkt Menen

De organistoren van de rommelmarkt zijn alvast uitgenodigd.” Dit jaar lokte de Wervikse rommelmarkt wel minder standhouders wat volgens Mario Wildeman te wijten is aan de concurrentie van een heuse rommelmarkt in Menen.

“We kunnen daar niet omheen”, zegt Mario Wildeman. “Uiteindelijk was de belangstelling van de bezoekers groot en konden we toch een mooi bedrag opstrijken. Met dank aan onze sponsors die we altijd vermelden op de affiches en flyers. We speelden het dit jaar zelfs klaar om de onkosten voor het drukwerk tot de helft te verminderen. We blijven dan ook rekenen op de goodwill van onze sponsors want hun aandeel in de opbrengst voor Make a Wish is niet onbelangrijk.”

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier