Roltrappen aan Brugs station zijn nu al een jaar defect

De defecte roltrappen aan het station.© Davy Coghe
De defecte roltrappen aan het station.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Al ruim een jaar zijn de roltrappen op het Brugs stationsplein buiten gebruik. De Stad Brugge heeft een advocaat aangesteld om te procederen tegen de vereniging van huiseigenaars van het aanpalend flatgebouw, die de roltrappen beheert.

Voor de derde keer al interpelleerde raadslid Annick Lambrecht (Vooruit) over het aanslepend probleem. De VME Globaal Hart van Brugge besliste vorig jaar om de werking van de roltrappen, die leiden naar het Huis van de Bruggeling, stop te zetten wegens de zeer frequente en dure herstellingen. Die roltrap is naar verluidt gemaakt voor binnengebruik. Er moest boven de trap een afdak komen, maar dat afdak is nooit gerealiseerd, waardoor er veel regenwater in de trap sijpelt wat voor defecten zorgt.

Geen akkoord

Annick Lambrecht had haar hoop gesteld in de overdracht van het beheer van de roltrap naar de Stad brugge. Maar die overdracht is nog altijd niet gerealiseeerd. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stelde: “Wij wachten nog altijd op het akkoord van de vereniging van huiseigenaars. Zij moeten wel nog eenmalig de herstellingen betalen. Ons geduld is op, we stellen een raadman aan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier