Rolls van Muhammad Ali wordt geveild op Zoute Sale by Bonhams in Knokke-Heist

De negende editie van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist presenteert op vrijdag 5 oktober de Zoute Sale by Bonhams. Het Britse veilinghuis pakt ook dit jaar weer uit met enkele wereldtoppers waaronder een Rolls-Royce van bokslegende Muhammad Ali.

Vorig jaar leverde de Zoute Sale by Bonghams 6 miljoen euro op. Blikvangers waren toen de Mercedes-Maybach G650 Landaulet (1,2 miljoen euro) en de Ferrari 365 GTC met Pininfarina-koetswerk uit ’68 (805.000 euro).

Tijdens de komende editie pakt Bonhams opnieuw uit met een selectie absolute topstukken waaronder een Rolls-Royce van Muhammad Ali. De bokskampioen, zelf een gepassioneerde Rolls-fan, kocht de Silver Shadow Mulliner Park Ward Concertible in 1970 in New Jersey nadat hij zijn bokslicentie had teruggekregen. Die was hij kwijtgespeeld door zijn weigering om in Vietnam te gaan vechten. The Greatest telde destijds een fortuin neer voor de Rolls, die vandaag nog steeds in goede staat is maar nooit volledig gerestaureerd werd. De Bonhams-estimatie is tussen 40.000 en 60.000 euro, zonder minimumprijs. Naar alle verwachting zal de opbrengst een stuk hoger liggen.

(DM – Foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.