Rollegemnaar bedankt de zorg met een tocht van 70 kilometer

De tocht van Christophe vormt op de sport-app Strava het woord 'dankuwel'. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Rollegemnaar Christophe Reynaert vond deze week een wel heel originele manier om de mensen in de zorg te bedanken. De fervente wandelaar legde dinsdag 65 kilometer te voet af. Zijn tocht begon aan het ziekenhuis AZ Groeninge en vormt op de sport-app Strava het woord ‘dankuwel’. “Ik doe dat uit respect voor mensen in de zorg”, klinkt het.

Christophe Reynaert (44) trok afgelopen dinsdag in alle vroegte zijn wandelschoenen aan. Om 5.15 uur vertrok hij aan de spoedafdeling van AZ Groeninge, op Hoog Kortrijk. Pas rond 19.00 uur kwam hij in de Otegemstraat in Vichte aan, na een tocht van bijna 70 kilometer. Een stevige prestatie, maar Christophe is niet aan zijn proefstuk toe. Zo nam hij dit jaar ook deel aan de dodentocht.

Warmste Week

Daarnaast werden zijn goed hart en wandeltalent vorig jaar al eens geëerd door Studio Brussel. Hij organiseerde tijdens De Warmste Week met Back Forward een wandeling van honderd kilometer van Brugge naar Kortrijk. Hij startte toen ook alleen en kwam uiteindelijk met 450 medewandelaars in Kortrijk aan. In de Sint-Michielskerk zongen toen achttien Kortrijkse koren ‘The Sound of Silence’ voor hem.

“Tijdens de eerste coronapiek weerklonk elke avond om 20.00 uur handgeklap in alle straten voor de mensen in de zorg. Ik wou hen ook bedanken; maar in plaats van met de handen, met mijn voeten doen”, legt Christophe uit. “Speciaal voor iedereen uit de zorg vergaarde ik meer dan 90.000 stappen. Goed voor een dikke 65 kilometer in twaalf uur tijd.”

Dankjewel

De tocht verliep zonder noemenswaardige problemen. Opvallend, Christophe volgde zijn tocht op via de sport-app Strava. Wie de kaart bekijkt kan in zijn pad het woord ‘dankuwel’ ontwarren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.