Roger Martens uit Ruiselede werd provinciaal duivenkampioen met Mustang

(foto WV)
Redactie KW

Roger Martens is een fervente duivenliefhebber. Dit jaar bezorgde een van zijn duiven, Mustang, hem uitzonderlijke prijzen. Op 10 augustus werd hij provinciaal kampioen bij de oude duiven op Pontoise waar 868 duiven aan deelnamen.

Roger Martens is getrouwd met Lucrèse Hoste en woont in de Aalterstraat in Ruiselede. Hij is de schoonzoon van Willy Hoste, een bekende duivenliefhebber.

Het begon voor Roger allemaal toen zijn schoonvader een tijdlang in het ziekenhuis verbleef. Willy vroeg zijn schoonzoon Roger of hij in die periode voor zijn duiven wou zorgen. Roger was onbekend in de duivenwereld, maar toch slaagde hij er, beetje bij beetje, in om hoge ogen te scoren.

“Dankzij de info en de hulp van ervaren collega’s leerde ik het onderscheid maken tussen duiver en duivin. Het kostte me veel leergeld vooraleer Mercedes en Mustang hun eerste prijzen vlogen.”

Mercedes en Mustang

“Mustang is de zoon van Mercedes en zorgde dit jaar voor uitzonderlijke resultaten. Hij werd viermaal eerste, eenmaal tweede en tweemaal derde”, vertelt Roger.

Op 10 augustus werd Roger provinciaal kampioen bij de oude duiven op Pontoise waar 868 duiven deelnamen. “Mijn seizoen kan niet meer stuk”, zegt Roger.

“Ik doe mijn uiterste best om de ziektes uit het duivenhok te houden en ben er dagelijks mee bezig”, geeft Roger nog mee.

Ook zijn buur, Gerard Vancauwenberghe, weet zijn prijsvliegers te verwennen.

Wekelijks zie je in het duivenlokaal van duivenvereniging De Reisduif & De Zwaluw de namen van de prijsduiven van Roger Martens en Gerard Vancauwenberghe op het prijzenscherm verschijnen. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier