Roger en Lydia uit Houthulst vieren briljanten huwelijksjubileum

Roger en Lydia vierden hun briljanten bruiloft in aanwezigheid van ook schepen Erik Verbeure. © FODI foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Roger en Lydia Dumoulin-Vanghilluwe vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Het echtpaar verdiende de kost als handelaars in veevoeders.

Roger (87) zag het levenslicht in Klerken. Hij ging naar de kleuterschool en daarna tot zijn veertiende naar de Broeders Xaverianen in Houthulst. Na de schooljaren bleef hij thuis om te helpen op de boerderij, maar zijn droom was toen al om verkoper te worden. Na zijn legerdienst keerde Roger terug naar huis, waar hij direct begon als zelfstandig handelaar in veevoeders.

Na hun huwelijk gingen Roger en Lydia op een klein landbouwbedrijf in Zarren wonen. Daar baatten ze samen een zaak in veevoeders uit, die Roger al was begonnen in Houthulst. Roger deed de baan, Lydia ontving de klanten thuis met een warm hart. Ze werkten ook met een vrachtwagenchauffeur, de broer van Lydia, en een helper. Toen ze vier jaar op de boerderij woonden, werd die afgebroken en volledig herbouwd. Zo’n 23 jaar geleden nam zoon Andy de zaak van zijn ouders over.

Lydia (88) zag het levenslicht in Houthulst. Ze ging naar de kleuterschool bij de zusters in Houthulst en daarna naar de lagere school. Op dertienjarige leeftijd bleef ze thuis om op de ouderlijke boerderij te werken. Na het huwelijk hielp ze dan met de uitbouw van het zelfstandig voederbedrijf.

Bloemen en groenten

Roger en Lydia gaan regelmatig uit eten met vrienden. Tot voor corona gingen ze ieder jaar ook een weekendje weg met de kinderen en kleinkinderen. Ze maken graag een ritje met de auto, maken een tussenstop voor een kopje koffie en keren terug naar huis. Lydia kookt nog altijd zelf. Roger verzorgt de bloemen- en groentetuin. Hij kweekt sla, tuinkers, sjalotjes en rabarber. ‘s Avonds kijken ze samen naar de tv. Ze genieten van ‘Familie’, het nieuws- en weerbericht, een mooie film,…

Op 3 november 1956 werden ze door de toenmalige burgemeester Hubert de Groote wettelijk in de echt verbonden op het gemeentehuis van Houthulst. Aansluitend volgde het kerkelijk huwelijk en werd er gefeest op de boerderij van de bruid. Ze woonden in Zarren, maar verhuisden jaren geleden naar de Klerkenstraat.

Ze hebben twee kinderen: Nadine (1960) trouwde met Eddy Perdu. Zij houden een slagerij open in Wingene. Andy (1966) trouwde met Els Popelier en woont in Zarren. Er zijn vijf kleinkinderen: Stijn, Lynn en de drieling Brecht, Andrès en Julie.

Schepen Erik Verbeure kwam de jubilarissen feliciteren en overhandigde enkele geschenken. Namens de gemeente werden er bloemen en een kader in kalligrafie uitgereikt. De schepen mocht ook een medaille van het koningshuis overhandigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier