Roger Deceuninckstraat officieel ingehuldigd in Gits

Arnold, Philip en Frank Deceuninck waren samen met hun moeder Gislaine Van Middelem aanwezig op de inhuldiging van het straatnaambord.©Emely Vanhaecke (foto EV)
Arnold, Philip en Frank Deceuninck waren samen met hun moeder Gislaine Van Middelem aanwezig op de inhuldiging van het straatnaambord.©Emely Vanhaecke (foto EV)
Redactie KW

De ‘Roger Deceuninckstraat’ werd officieel ingehuldigd. Die verbindt het industrieterrein met de nieuwe verkaveling in de Honzebrouckstraat. De weduwe en de drie zonen van Roger Deceuninck, de man die het bedrijf ‘Deceuninck’ groot maakte, waren aanwezig om het bordje te onthullen.

Het gemeentebestuur van Hooglede-Gits kwam met het voorstel om de straat naar Roger Deceuninck te vernoemen, als eerbetoon aan de man die de firma Deceuninck groot maakte. De straat is immers gelegen achter de bedrijfsgebouwen van Deceuninck.

Het was in feite de vader van Roger, Benari Deceuninck die in 1937 de grondlegger was van het bedrijf dat zich oorspronkelijk focuste op autocars en de productie van knopen en gespen uit plastic platen. Samen met twee van zijn broers nam Roger het plastiekbedrijf over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een reus in de sector van de bouwprofielen met meer dan 3000 werknemers over de hele wereld. Roger zette eind jaren 80 een stapje opzij en overleed in 2004 op 80-jarige leeftijd. Momenteel wordt Deceuninck geleid door CEO Francis Van Eeckhout.

De weduwe van Roger Deceuninck, Gislaine Van Middelem en hun drie zonen Arnold, Frank en Philip waren aanwezig bij de onthulling van het nieuwe straatnaambord. “Het is voor mij onvergetelijk dat ik dit nog mag meemaken op mijn leeftijd”, vertelt Gislaine die op 16 november 100 jaar wordt. “Ik ben heel trots op mijn man. Mocht hij het weten dat er een straat naar hem vernoemd is, dan zou hij ook heel verrast zijn.” (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.