Het leven van Eric Vandevondele (63) hing op donderdag 18 april aan een flinterdun zijden draadje. De man was die dag een nieuwe vinylvloer aan het versnijden om die in zijn garage aan te brengen, maar toen sloeg het noodlot toe. "Ik was met een vlijmscherp cuttermes aan de slag, maar plots schoot het stuk gereedschap uit mijn handen. Ik raakte twee pezen in mijn linkerhand en erger: ook een slagader."

Ondanks de gapende wonde behield Eric zijn kalmte en liep hij meteen naar de buren. "Daar was niemand thuis en ook verderop in de straat vond ik niemand die me kon helpen. Gelukkig kwam net op dat moment een auto voorbij. Ik hield die meteen staande en de dame achter het stuur alarmeerde meteen de hulpdiensten. Ondertussen spoot het bloed gewoon uit mijn pols..."

"Het enige waar ik zeker van ben, is dat ze met een bordeauxrode auto op weg was"

Door de tumult kwam een buur van iets verderop in de straat poolshoogte nemen en zij snelde om twee natte handdoeken waarmee de automobiliste de wonde kon aandrukken. "Niet veel later waren de hulpdiensten ter plaatse en werd ik naar de spoeddienst van AZ Delta overgebracht."

Drie liter bloed kwijt

Een week later is Eric alweer aan de beterhand. "Een van de twee pezen kon meteen hersteld worden en volgende week wordt mijn duim gespalkt. Het blijft afwachten hoe de situatie zal evolueren, maar dit verhaal kon veel slechter afgelopen zijn. Als die vrouw niet was gestopt, dan was ik waarschijnlijk op straat doodgebloed. Volgens de artsen ben ik ongeveer drie liter bloed verloren. De brandweer is zelfs ter plaatse moeten komen om het wegdek te reinigen."

In alle commotie vergat Eric de naam van zijn redder in nood te vragen. "Ik weet echt niet wie die dame is", zegt hij. "Is ze iemand uit de buurt? Woont ze überhaupt wel in Roeselare? Ik heb er geen enkel idee van, maar ik zou ze toch zo graag willen ontmoeten. Ik wil haar bedanken en belonen voor wat ze gedaan heeft. Zonder haar was ik hier niet meer. Ik wil haar trakteren op een etentje of een bos bloemen, want dat heeft ze meer dan wie ook verdiend. Het enige waar ik zeker van ben, is dat ze met een bordeauxrode auto op weg was. Hopelijk kan ik ze traceren, want hoe dan ook heeft die dame vanaf nu een erg speciale plaats in mijn hart."

Wie Eric kan helpen, kan contact opnemen via 0498 54 82 72.