Roeselarenaar wint beker van België biljart

V.l.n.r. Frederik De Moor, Johan Grimon en Didier Goethals. Bart Devriendt ontbreekt op de foto. © EDB
Redactie KW

Zondag won Didier Goethals (48) uit Roeselare de beker van België biljart. Hij speelde de finale tegen Frederik De Moor (43) uit Machelen aan de Leie, zijn ploegmakker van KBC De Gilde Hoger Op Kortrijk, een club met lokaal in Heule.

Tijdens de eindronde van de beker van België op klein biljart, die plaats vond van 17 tot 19 mei in Herstal in de provincie Luik, werd gewerkt met rechtstreekse uitschakeling. Daarvoor streden zo’n 700 biljarters tijdens vier voorrondes voor een plaatsje in de eindronde waar nog 32 spelers konden aan deelnemen. Didier won in de finale van zijn ploegmakker Frederik De Moor. In de 31 jaar dat de beker van België gespeeld wordt, is het een unicum dat twee ploegmakkers de finale betwisten.

Het was ook al uitzonderlijk dat vier biljarters van eenzelfde club zich konden plaatsen voor de eindronde. Bart Devriendt uit Houthulst werd uitgeschakeld in de achtste finale. Rolstoelbiljarter Johan Grimon uit Waregem, die geselecteerd was voor de eindronde op matchbiljart verloor in de eerste ronde.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier