Roeselare zet toeristische troeven in de kijker

Deze mensen stelden de nieuwe toeristische campagne voor; rechtstaand vlnr. Nick Desmet, burgemeester Kris Declercq, Tim Boury, Louise Delputte, schepen Dirk Lievens en Thomas Ameye. Zittend zien we Louise, Tilly, Jolien en Daisy. © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Het is Roeselare menens om de stad toeristisch in de kijker te plaatsen. Burgemeester Kris Declercq en schepen Dirk Lievens stelden een nieuwe toeristische website voor in vier talen, een hippe toeristische brochure én twee toeristische topambassadeurs: Tim Boury en Louise Delputte.

Tim Boury, één van de toeristische ambassadeurs, was de gastheer om de nieuwe toeristische insteek te lanceren. “Ik vond het een hele eer om één van de gezichten te zijn van de toeristische campagne van onze stad. De nieuwe website en de toeristische brochure beantwoorden perfect aan de vraag van veel gasten hier. Wat kunnen we hier allemaal zien en beleven ?”

“Dat is precies wat we proberen te tonen”, gaat burgemeester Kris Declercq verder. “In een hippe toeristische brochure zetten we drie troeven van Roeselare in de kijker. Roeselare is een voedingsstad en daar is Tim Boury toch wel de allerhoogste exponent van, Roeselare is een shoppingstad en de voorbije succesvolle Batjes hebben dat zeker bewezen. Roeselare wordt ook de stad van Koers!, de ontmoetingsplaats van wielrennen en toerisme waar de bezoekers misschien voor het eerst kennis maken met onze stad.”

“Onze mensen hebben op een zeer professionele maar leuke manier Roeselare gepromoot”, vertelt schepen van Toerisme Dirk Lievens. “Ambassadeur en sterrenchef Tim Boury verbindt koers en gastronomie met als baseline ‘Van kasseivreter tot fijnproever’ terwijl ambassadeur Louise Delputte dan weer koers en shoppen verbindt met ‘Van wielerkoningin tot shopping queen’. Onze diensten zijn er in geslaagd om in de brochure en website een uitgebreid antwoord te geven op wat onze bezoekers vragen: wat is er te zien in onze stad, waar kun je lekker eten en waar kun je na een drukke dag een frisse pint of een lekkere koffie drinken.”

Klassiek en hip

“We moeten de mensen ‘goesting’ doen krijgen in Roeselare”, zeggen Thomas Ameye en Nick Desmet. “We moeten hun nieuwsgierigheid prikkelen. De nieuwe brochure en website zijn zo opgevat dat het aanzet tot meer. Er staan veel weetjes in, bloggetuigenissen, er staat Roeselaars dialect in en heel veel tips naast de Roeselaarse klassieke adressen en de vele hippe, trendy plekjes die de laatste jaren in Roeselare bijgekomen zijn.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier