Roeselare zet G-sport voor jongeren in de kijker

Onder meer bij de Roeselaarse Kajakvaarders kon je aan G-sport doen. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stad Roeselare organiseerde voor het eerst een G-sport initiatiereeks voor jongeren met een beperking. Kinderen in de leeftijdscategorie 8 en 14 jaar konden telkens op zaterdag kennis maken met enkele G-sporten. Stad Roeselare zet hiermee niet alleen G-sport in de kijker, maar stimuleert jongeren ook tot bewegen en sporten.

Sporten en bewegen op maat en volgens ieders mogelijkheden is gezond. “De afgelopen vijf weken liep een G-Sport-Initiatiereeks waarbij jongeren met een beperking bij diverse sportclubs #VANRSL konden proeven van het aanbod. Alle deelnemers verzamelen op 21 mei, de laatste initiatiedag, bij de Roeselaarse Kajakvaarders voor een afsluitmoment”, aldus schepen José Debels.

Er kwamen zeven initiaties met sport op maat van de doelgroep aan bod waaraan zo’n 25 G-sporters deelnamen :

– BOAS – zwemmen

– I-skate – skeeleren

– Hypnosis – dans

– Club Roeselare – voetbal

– Elastika Roeselare – turnen

– TP Rumbeke – rolstoeltennis

– Roeselaarse Kajakvaarders – kajak

Nog meer initiatieven

De G-Sport -Initiatiereeks is één gerichte actie maar in de toekomst worden er nog initiatieven opgestart om mensen met een beperking aan te zetten om te bewegen en/of te sporten.

In het zomerverlof organiseert stad Roeselare een G-sportkamp van 8 tot 12 augustus. Inschrijven kan via het Vrijetijdspunt 051 26 24 00.

In het najaar staat een omnisport lessenreeks voor jongeren met een beperking op het programma waaraan ze samen met broer, zus en /of ouders kunnen deelnemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.