Roeselare wint prestigieuze Award voor videoclip #VANRSL in Cannes

Stad Roeselare kreeg begin september het fantastische nieuws genomineerd te zijn op de Cannes Corporate Media en TV Awards 2018 in de categorie toeristische film. Meteen werd beslist om met een Roeselaarse delegatie naar de prijsuitreiking in Cannes af te zakken. En terecht want Roeselare mocht donderdagavond op het podium om er een Award voor beste toeristische film in ontvangst te nemen. Wij vingen reacties van de winnaars uit eerste hand op.

De Croisette in Cannes al even verkennen net voor het galadiner en de prijsuitreiking. We zien vooraan Veroniek Degryse, Filip Sobry en Anneke Vanfleteren. Achteraan staan Stijn Dejonckheere, Bart Vandenbroucke en Barbara Dejonghe. (GF) © (GF)

De stad Roeselare lanceerde eind september 2017 haar clip en de campagne #VANRSL. De clip en het bijhorende Roeselare-lied waren het resultaat van een samenwerking tussen de stad, productiehuis Clementine en reclamebureau D’ Artagnan.

Toen bekend raakte dat de campagne #VANRSL kans maakte op een Dolphin (Gold, Silver, Black en Blue) op de Cannes Corporate Media en TV Awards 2018 werd beslist om met een Roeselaarse delegatie naar de Zuid-Franse filmstad bij uitstek af te zakken. Naast directeur Bart Vandenbroucke en diensthoofd Veroniek Degryse voor de stad waren ook Filip Sobry (communicatiebureau d-artagnan), Barbara Dejonghe en Stijn Dejonckheere van Clementine Productions aanwezig. Anneke Vanfleteren (Agristo) was ook van de partij in Cannes omdat Agristo eveneens genomineerd was voor de categorie HR Communicatie en die recruteringscampagne met leuke filmpjes is ook een samenwerking van Clementine en d-artagnan.

Reacties uit Cannes

“Het lied beschrijft de vele troeven van Roeselare”, zegt Veroniek Degryse, diensthoofd Communicatie. “Uniek aan de clip zijn de vele scènes met enthousiaste inwoners die vooral tonen hoe trots ze allemaal zijn op hun Roeselare.”

“Dat de clip aanslaat, was al duidelijk door een bereik van 468.800 met de clip online. De clip werd 3.000 keer gedeeld en kreeg 1.500 reacties en 11.000 likes. In het voorjaar vielen we al een eerste keer in de prijzen met een award op het Belgian corporate video festival en dit met de special award Live Action. En nu naar huis terugkeren met een Dolphin Award vanuit Cannes is natuurlijk de kers op de taart.”

“Er zijn maar eventjes meer dan 1.000 inzendingen geweest in alle categorieën en er waren 60 Awards te winnen”

“Wij zijn als stad Roeselare alvast zeer vereerd. We waren dat al met de nominatie maar we hoopten natuurlijk om in Cannes ook daadwerkelijk een Dolphin in ontvangst te nemen”, vertelt directeur Bart Vandenbroucke vanuit Cannes. “Dolphin is de naam voor de award en het beeldje dat je krijgt als je gewonnen hebt.”

Nog eerst even uitblazen bij aankomst in het zonnige Cannes. We zien vlnr. Bart Vandenbroucke, Veroniek Degryse, Anneke Vanfleteren, Stijn Dejonckheere, Filip Sobry en Barbara Dejonghe. (GF)
Nog eerst even uitblazen bij aankomst in het zonnige Cannes. We zien vlnr. Bart Vandenbroucke, Veroniek Degryse, Anneke Vanfleteren, Stijn Dejonckheere, Filip Sobry en Barbara Dejonghe. (GF)© (GF)

“Het was best een druk programma voor ons. Woensdagmiddag zijn we vanop de luchthaven van Rijsel naar Nice vertrokken en na een vlucht van een dik uur was het nog een uurtje rijden naar Cannes. Na het inchecken in het hotel stond een verwelkoming op het programma en een kennismaking met de organisatie en de andere genomineerden. Er zijn maar eventjes 1.000 inzendingen geweest in alle categorieën en er waren 60 Awards te winnen. Donderdag waren er allerhande workshops en seminaries over onder meer communicatie en productie.”

Op de Croisette

“Donderdagavond was er natuurlijk ‘le moment suprême’ met de prijsuitreiking op de legendarische Croisette in Cannes. We werden verwacht op een galadiner en de dress code was echt niet gewoon. De dames droegen avondkledij en de heren een smoking. Niet meteen kledij die we vaak dragen maar we moesten ons uiteraard aanpassen aan het protocol van het festival.”

“Na het diner volgt nog een after party maar echt heftig wordt het niet voor ons want vrijdagmorgen gaat het al richting Nice voor de terugvlucht naar Rijsel en de terugrit naar Roeselare. Er moet op vrijdag ook nog gewerkt worden (lacht).”

Bekend met Dolphins

Barbara Dejonghe van productiehuis Clementine die met Filip Sobry van d-artagnan niet alleen met #VANRSL in de prijzen valt maar ook met klant Agristo een Dolphin in ontvangst mag nemen, weet alles over de ‘dolfijntjes’ van de Cannes Corporate Media en TV Awards. Er zijn de Golden en Silver Dolphins per categorie maar daarnaast is er ook een Blue Dolhin voor de beste technische uitvoering, een White Dolphin voor het beste productiehuis van het festival en een Black Dolphin voor de beste film over alle categorieën heen.”

Bekijk hier alvast nog eens het filmpje waarmee Roeselare heeft gewonnen!

https://www.youtube.com/watch?v=8cVgQdJQZOU

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.