Roeselare wil inwoners aanzetten om mee voor een groene stad te zorgen

Op de Zilverberg zullen er alvast heel wat posters uitgehangen worden. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Roeselare mag groener zijn, dat is duidelijk de wens van de Roeselarenaar. In 2020 gaf 39,7 procent van de respondenten tijdens een bevraging aan dat er meer aandacht moet zijn voor een groene stad, zodat het ook in de toekomst leuk wonen blijft in Roeselare.

Daar ging de Stad uiteraard mee aan de slag. Naast een pak initiatieven vanuit de Stad zelf, willen we onze inwoners ook maximaal betrekken in dit groene verhaal. Want: ’t is schoon wat we samen doen voor onze toekomst!

In contrast met de donker wordende herfstdagen wordt groen hét kleuraccent in de stad in de oktober. De boodschap? Samen kunnen we Roeselare groen maken! Niet alleen door bomen te planten, maar evenzeer door het aanleggen van een groendak, je oprit te ontharden, een haag te planten, een klimplant tegen je gevel te zetten, je gazon in te zaaien met een bloemenmengsel, enz. Woon je in een appartement en heb je enkel een balkon? Plaats een planten- of kruidenbak.

“We roepen alle inwoners van Roeselare op om mee te doen met de groene initiatieven van de Stad, maar ook om thuis zelf in actie te schieten. Want alle blaadjes dragen bij om van Roeselare een écht duurzame stad te maken”, aldus Michèle Hostekint.

Via www.klimaatswitch.be kunnen de inwoners makkelijk een gepersonaliseerde raamposter aanmaken waarop ze hun groen idee/initiatief vertellen. De Stad bezorgt ze vervolgens een poster om op te hangen. Hoe meer raamposters er in de straten van Roeselare zullen prijken, hoe meer inwoners er dus een groen idee hebben gerealiseerd!

Om het groene verhaal nog extra te laten leven, vragen we de deelnemers om via sociale media een leuke foto/video van hun raamposter te posten. Zo willen we echt iedereen inspireren en warm maken voor een groener Roeselare.

Kinderen geven het voorbeeld

“Kinderen zijn de toekomst en willen in een groene stad leven. Samen kunnen we daarvoor zorgen. Daarom nemen we vandaag een kijkje in de Zilverbergschool. Dat is geen toevallige locatie: vorig jaar heeft deze school immers zijn speelplaats onthard en vergroend. Een mooi voorbeeld van wat een school kan doen voor een groener en duurzamer Roeselare, met financiële ondersteuning van de Stad.”

De Zilverbergschool ziet er straks trouwens nog een tikkeltje groener uit dankzij de vele raamposters die de schoolkinderen hebben ingekleurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier