Roeselare versoepelt mondmaskerplicht: enkel nog in kernwinkelgebied

Een mondmasker moet wel nog in het kernwinkelgebied, onder andere in de Ooststraat. © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Roeselare voert enkele verfijningen door wat de coronamaatregelen betreft. Zo is het niet meer nodig om een mondmasker te dragen binnen de kleine ring, enkel nog in het kernwinkelgebied.

De cijfers van het aantal besmettingen in Roeselare worden al een hele periode nauwkeurig dagelijks gemonitored door de veiligheidscel van de Stad. Op basis van de info, cijfers, communicatie waarover Stad Roeselare momenteel beschikt, besliste de lokale veiligheidscel om een aantal verfijningen door te voeren op de huidige maatregelen.

Het dragen van mondmaskers blijft verplicht op drukke plaatsen zoals markten, pleinen, parkings, winkelcentra en hun parkings, winkelstraten, winkels, theaters,… Dit betekent dus voor Roeselare dat het dragen van een mondmasker ook echter verplicht is in het kernwinkelgebied en op de Trax-site. Vanaf maandag 24 augustus is er geen mondmaskerplicht meer binnen de volledige kleine ring. Waar het kernwinkelgebied precies is, kun je zien op onderstaande kaart.

Verder geleden uiteraard de federale regels, zo ook voor winkelen: met maximaal 2 personen, zonder tijdslimiet, is weer toegelaten. Vanaf 1 september zullen evenementen met maximaal 200 personen binnen weer kunnen doorgaan. In de buitenlucht gaat het om maximaal 400 personen. Mits in acht nemen van de maatregelen, zoals social distancing en het dragen van een mondmasker.

Verder is er ook een verfijning van de algemene maatregelen binnen Midwest.

– In de 16 Midwestgemeenten blijft het op het hele openbaar domein en op alle publiek toegankelijke plaatsen voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht om steeds een mondmasker op zak te hebben.

– Ook het dragen van een mondmasker op de recyclageparken blijft verplicht.

– Er is registratieplicht voor alle evenementen en deze moeten allemaal ter goedkeuring vooraf worden voorgelegd aan de burgemeester.

Roeselare versoepelt mondmaskerplicht: enkel nog in kernwinkelgebied

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier