Roeselare verplicht mondmaskers binnen kleine ring, ook in Tielt verplichting

Door de Ooststraat in Roeselare? Verplicht met een mondmasker. © Stefaan Beel
Thomas Dubois

Ook in Roeselare wordt een mondmasker verplicht, meer bepaald binnen de kleine ring. In Tielt is er een mondmaskerverplichting in het centrum.

In Roeselare worden de cijfers van het aantal besmettingen door het coronavirus nauwkeurig gemonitord door de Veiligheidscel van de Stad. Net zoals overal elders in het land, is er ook in de Rodenbachstad een lichte stijging merkbaar. Daarom neemt de stad extra maatregelen.

“De veiligheid van onze inwoners #VANRSL staat voorop. Eerder namen we al de beslissing om mondmaskers te verplichten op de wekelijkse dinsdagmarkt. Vandaag gaan we een stuk verder en verplichten we het dragen van een mondmasker in het gebied binnen de kleine ring. Ik reken op het begrip en de verantwoordelijkheid van al onze inwoners én bezoekers om deze maatregelen strikt op te volgen”, horen we van burgemeester Kris Declercq.

Het dragen van een mondmasker is vanaf zaterdag 25 juli verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, behoudens medisch attest dat het dragen ervan verhindert of het uitoefenen van een sportieve activiteit:

– Op het openbaar domein in het volledige gebied binnen de kleine ring van Roeselare (zie kaart bovenaan).

– Op alle parkings van winkelketens, supermarkten, ziekenhuizen en alle wachtrijen van handelszaken.

– Op alle markten die georganiseerd worden op het grondgebied Roeselare, zowel in open lucht als overdekt, zowel op openbaar domein als op privaat domein en onafhankelijk van het type goederen dat wordt aangeboden.

– Publieke ruimtes van alle openbare gebouwen en recyclageparken.

De stad kiest voor een eenduidig omlijnd gebied. Op die manier is het voor iedereen klaar en helder over welke zone het gaat.

Evenementen

De Stedelijke Veiligheidscel zal op maandag alle geplande evenementen voor deze zomer in detail screenen op hun haalbaarheid. Gisteren werd al beslist dat Camping Oltegoare en de kermissen in Rumbeke en Beveren niet zullen doorgaan.

Organisatoren zullen worden ingelicht over de impact van de coronamaatregelen op hun evenement. Dit kan een annulatie van het evenement betekenen, de verplichting om aanwezigen te registreren, het verplicht dragen van een mondmasker, enz.

Ook in Tielt worden er maatregelen genomen. Mondmaskers worden vanaf zaterdag 25 juli verplicht:

– Op drukke plaatsen, onder meer in drukke winkelstraten – voor Tielt zijn dit: Kortrijkstraat, Ieperstraat, Bruggestraat: gedeelte tussen de Markt en de Peperstraat, Markt en Alexianenplein.

– In alle publiek toegankelijke gebouwen.

– Op alle markten (in Tielt was dit eerder al verplicht door de lokale overheid).

– In de horeca zodra je niet meer aan tafel zit en je verplaatst. Eén iemand per tafel zal contactgegevens dienen achter te laten om contactopsporing te vergemakkelijken.

– Op het recyclagepark.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten