Roeselare stelt videoclip #VANRSL voor op Weekend van de Klant

© Stefaan Beel
Peter Soete

Roeselare De Roeselaarse Grote Markt liep zaterdagnamiddag aardig vol voor de officiële voorstelling van de Roeselaarse videoclip #VANRSL. Gewone Roeselarenaars zingen, dansen en acteren op ‘Wiedre zien van Roeseloare’.

De tekst, op de tonen van ‘I’m from Barcelona’, heeft het natuurlijk over Rodenbach, shoppingplezier, de Batjes, ontspanning maar ook de wateroverlast die Roeselare parten heeft gespeeld, komt voor in het stadslied. Tijdens de Batjes vonden de eerste opnames voor de clip plaats, maar de meeste beelden werden in september gemaakt. Het Roeselaarse productiehuis Clementine Productions zorgde voor de coördinatie en productie.

Burgemeester Kris Declercq en de aanwezige toeschouwers telden samen af en ‘Wiedre zien van Roeseloare’ galmde over de Grote Markt en was mee te volgen op een reuzenscherm. Meezingen bleek echt makkelijk en de leuke beeldfragmenten zorgden voor een mooi belevingsmoment. Na afloop klonk een welgemeend applaus voor de makers en deelnemers. Iedere toeschouwer werd bovendien vergast op een hapje en een drankje.

Zelf even checken of je makkelijk meezingt ? Kijk naar de videoclip op YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier