Ook in Roeselare zijn er heel wat handelaars en horecazaken getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We zetten ze even op een rijtje.

- Terrassentaks: belastingen op terrassen voor 2020 worden afgeschaft.

- Een aantal Roeselaarse restaurants bieden aan hun klanten de mogelijkheid tot afhaling of bezorging van maaltijden. De Stad ondersteunt dit door op de website en via promotionele middelen een lijst van adressen waar maaltijden kunnen worden afgehaald beschikbaar te stellen.

- Er is een horeca-platform opgericht door een Roeselaars bedrijf, digital agency 'Your Mind Our Work'. Het gratis platform www.steundehoreca.be stelt horecazaken in de mogelijkheid om thuislevering en/of afhaling te organiseren en te groeperen. Handelaars die zich graag willen registreren, kunnen dit doen via https://steundehoreca.be/registreren. De Stad zal ook diverse vormen van afhaalsystemen en andere webplatforms verder promoten.

- Het openbaar domein wordt gratis ter beschikking gesteld voor het organiseren van afhaalpunten (horeca, foodtrucks,...)

Naast deze horecaspecifieke maatregelen worden er maatregelen voorzien om de klassieke handelaars en horeca te ondersteunen, ook in de periode na deze crisis:

- Investeringsfonds

Een investeringsfonds van 500 000 euro wordt opgericht. Dit ondersteuningsfonds is vooral voorzien om collectieve gemeenschappelijke economische acties te organiseren en te ondersteunen vanuit het vernieuwde horecaplatform en handelaars zelf (bv. publiciteitsacties, een systeem van spaar-/horecabonnen, heropeningsfestiviteiten in het centrum en deelgemeenten, compensatie van standgelden voor activiteiten,...). Dit kan hen helpen om een vlottere doorstart te maken na deze moeilijke periode.

- Een gerichte publicitaire campagne zal worden opgestart na deze periode. Dit wordt nog verder in detail besproken met de betrokken handelaars.

Daarnaast willen ze ook de verenigingen ondersteunen. Voor een aantal verenigingen betekende de afgelasting van hun evenement een kost. De stad wil voor deze getroffen Roeselaarse verenigingen tussenkomen via de kosten voor stedelijke infrastructuur en materiaal.

De wekelijkse dinsdagmarkt blijft gepland. Houd als bezoeker zeker wel voldoende afstand tussen elkaar. Contact moet worden vermeden en betaling gebeurt bij voorkeur elektronisch.

Ook in Roeselare zijn er heel wat handelaars en horecazaken getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We zetten ze even op een rijtje.- Terrassentaks: belastingen op terrassen voor 2020 worden afgeschaft.- Een aantal Roeselaarse restaurants bieden aan hun klanten de mogelijkheid tot afhaling of bezorging van maaltijden. De Stad ondersteunt dit door op de website en via promotionele middelen een lijst van adressen waar maaltijden kunnen worden afgehaald beschikbaar te stellen. - Er is een horeca-platform opgericht door een Roeselaars bedrijf, digital agency 'Your Mind Our Work'. Het gratis platform www.steundehoreca.be stelt horecazaken in de mogelijkheid om thuislevering en/of afhaling te organiseren en te groeperen. Handelaars die zich graag willen registreren, kunnen dit doen via https://steundehoreca.be/registreren. De Stad zal ook diverse vormen van afhaalsystemen en andere webplatforms verder promoten.- Het openbaar domein wordt gratis ter beschikking gesteld voor het organiseren van afhaalpunten (horeca, foodtrucks,...)Naast deze horecaspecifieke maatregelen worden er maatregelen voorzien om de klassieke handelaars en horeca te ondersteunen, ook in de periode na deze crisis:- InvesteringsfondsEen investeringsfonds van 500 000 euro wordt opgericht. Dit ondersteuningsfonds is vooral voorzien om collectieve gemeenschappelijke economische acties te organiseren en te ondersteunen vanuit het vernieuwde horecaplatform en handelaars zelf (bv. publiciteitsacties, een systeem van spaar-/horecabonnen, heropeningsfestiviteiten in het centrum en deelgemeenten, compensatie van standgelden voor activiteiten,...). Dit kan hen helpen om een vlottere doorstart te maken na deze moeilijke periode.- Een gerichte publicitaire campagne zal worden opgestart na deze periode. Dit wordt nog verder in detail besproken met de betrokken handelaars.Daarnaast willen ze ook de verenigingen ondersteunen. Voor een aantal verenigingen betekende de afgelasting van hun evenement een kost. De stad wil voor deze getroffen Roeselaarse verenigingen tussenkomen via de kosten voor stedelijke infrastructuur en materiaal.De wekelijkse dinsdagmarkt blijft gepland. Houd als bezoeker zeker wel voldoende afstand tussen elkaar. Contact moet worden vermeden en betaling gebeurt bij voorkeur elektronisch.