Roeselare profileert zich als echte wandelstad tijdens Vlaanderen Wandelt

© JB
Redactie KW

Op zondag 28 april wordt onze Rodenbachstad voor één dag het ‘kloppend wandelhart’ van Vlaanderen. Met een veelvoud aan gevarieerde omlopen, prachtige stukjes natuur en uitzonderlijke bezoekjes wordt de recreatieve wandelsport in de kijker gezet.

“Je komt op idyllische plekjes, geniet van mooie landschappen en ontdekt de toeristische trekpleisters van onze ‘PEEGIE-stad’“, aldus Dirk Vandeweghe, voorzitter van medeorganisator WSV De Colliemolen, die dit jaar haar zilveren jubileum viert. “Je kan trouwens gratis kennismaken met KOERS, het museum van de wielersport en op de site van Rodenbach trakteert de brouwerij je op een pittig bruintje. Er wordt een animatiedorp opgebouwd in de Expohallen, die als start- en aankomstplaats fungeert en langs het parcours zijn er diverse rust- en ruime bevoorradingsposten voorzien.”

De organisatie bestaat naast wsv De Colliemolen, uit Wandelsport Vlaanderen vzw en Stad Roeselare en rekent op 6.000 à 8.000 deelnemers. “Waar we tijdens de vorige edities volop inzetten op integratie van jonge gezinnen en andersvaliden kiest WalkOn 2019 dit keer voor natuur- , milieuzorg en solidariteit onder elkaar. Daarom zijn we bijzonder verheugd dat ‘Mooimakers’ zich als partner heeft aangesloten. Hun activatie-team is aanwezig met bakfiets om opruimmateriaal uit te delen en afval in te zamelen. Het is de bedoeling om deelnemers te sensibiliseren om gericht afval te sorteren.”

Er kan enkel online ingeschreven worden via www.vlaanderenwandelt.be. De individuele deelnameprijs bedraagt 2 euro voor niet-leden en anderhalve euro voor leden van erkende wandelsportfederaties. Kinderen nemen gratis deel. Tussen 7 uur en 16 uur kun je kiezen voor een tocht van 5, 8, 10 , 14, 22, 26 of 31 kilometer.

(KK)

Inlichtingen bij Etienne Devos op 0473 76 67 56 of via devos.etienne@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier