Op 30 november wordt de ijspiste en de kerstmarkt officieel geopend en maakt men zich klaar voor vijf shoppingweekends in december. Op zondag 16 en 23 december zal het centrum bovendien autovrij zijn en kunnen de shoppers de volledige centrumstraten inpalmen. De kerstmarkt op de Grote Markt is een beetje anders opgevat dan vorige jaren. De chalets zijn nu met een oppervlakte van 64 m² elk, nu echt wel heel groot zodat er veel meer binnenruimte is als het eens iets minder goed weer is. De chalets komen bovendien allemaal aan één kant van de markt en dan is er een grote brede wandel"kerst"boulevard tussen deze XXL-chalets en de ijspiste. Die is een beetje opgeschoven naar de horecazaken toe aan de andere kant van de markt zodat men ook van daar een mooi zicht heeft op de ijspiste. De ijspiste heeft dit jaar nu ook een comfort"kerstplaza"zone waar ouders of grootouders hun (klein)kinderen van dichtbij zien schaatsen en kunnen genieten van wafels, pannenkoeken of oliebollen.

Op 8 december is er op het Stationsplein het unieke en spectaculaire 'Santa in the Sky' met live-radio van Radio 2 en de 1.000 klassiekers. Iedereen die ter plaatse 'stemt' op zijn of haar favorieten, maakt kans op een ticket om mee te gaan op de slede van de Kerstman op zeer hoge hoogte waardoor je een mooi en uniek panoramisch zicht op de winterse stad krijgt. Op 16 en 23 december is er ook de kerstmarkt voor de goede doelen in de Zuidstraat en de Patersstraat.

Op 26 december is er de 100ste Kerstparade die door het centrum van Roeselare zal trekken. De kerstparade trekt met 17 praalwagens en animaties door de centrumstraten tussen 17 en 19 uur en aansluitend is er dan ook nog de stratenloop Santa Run.

Makkelijk bereikbaar

Roeselare is opnieuw makkelijk bereikbaar voor de bezoekers, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Bovendien heeft de stad de goedkoopste parkings van alle centrumsteden. Iedere zaterdag kun je vanaf 12 uur spotgoedkoop parkeren op de parking Ooststraat-Station, de Wallenparking, parking de Munt en de Moermanparking. Je betaalt slechts 1 euro voor 4 uren en 2 euro voor 8 uren.

In de maand december - op zaterdag en zondag - brengen de stads- en regiobussen van de Lijn de bezoekers gratis naar het stadscentrum. De capaciteit van de bussen wordt zelfs uitgebreid op de kerstshoppingweekends van 16 en 23 december. En op 26 december (Kerstparade) rijden er voortdurend gratis shuttlebussen van de Expohallen naar het centrum en terug.

Op 30 november wordt de ijspiste en de kerstmarkt officieel geopend en maakt men zich klaar voor vijf shoppingweekends in december. Op zondag 16 en 23 december zal het centrum bovendien autovrij zijn en kunnen de shoppers de volledige centrumstraten inpalmen. De kerstmarkt op de Grote Markt is een beetje anders opgevat dan vorige jaren. De chalets zijn nu met een oppervlakte van 64 m² elk, nu echt wel heel groot zodat er veel meer binnenruimte is als het eens iets minder goed weer is. De chalets komen bovendien allemaal aan één kant van de markt en dan is er een grote brede wandel"kerst"boulevard tussen deze XXL-chalets en de ijspiste. Die is een beetje opgeschoven naar de horecazaken toe aan de andere kant van de markt zodat men ook van daar een mooi zicht heeft op de ijspiste. De ijspiste heeft dit jaar nu ook een comfort"kerstplaza"zone waar ouders of grootouders hun (klein)kinderen van dichtbij zien schaatsen en kunnen genieten van wafels, pannenkoeken of oliebollen.Op 8 december is er op het Stationsplein het unieke en spectaculaire 'Santa in the Sky' met live-radio van Radio 2 en de 1.000 klassiekers. Iedereen die ter plaatse 'stemt' op zijn of haar favorieten, maakt kans op een ticket om mee te gaan op de slede van de Kerstman op zeer hoge hoogte waardoor je een mooi en uniek panoramisch zicht op de winterse stad krijgt. Op 16 en 23 december is er ook de kerstmarkt voor de goede doelen in de Zuidstraat en de Patersstraat.Op 26 december is er de 100ste Kerstparade die door het centrum van Roeselare zal trekken. De kerstparade trekt met 17 praalwagens en animaties door de centrumstraten tussen 17 en 19 uur en aansluitend is er dan ook nog de stratenloop Santa Run.Roeselare is opnieuw makkelijk bereikbaar voor de bezoekers, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Bovendien heeft de stad de goedkoopste parkings van alle centrumsteden. Iedere zaterdag kun je vanaf 12 uur spotgoedkoop parkeren op de parking Ooststraat-Station, de Wallenparking, parking de Munt en de Moermanparking. Je betaalt slechts 1 euro voor 4 uren en 2 euro voor 8 uren.In de maand december - op zaterdag en zondag - brengen de stads- en regiobussen van de Lijn de bezoekers gratis naar het stadscentrum. De capaciteit van de bussen wordt zelfs uitgebreid op de kerstshoppingweekends van 16 en 23 december. En op 26 december (Kerstparade) rijden er voortdurend gratis shuttlebussen van de Expohallen naar het centrum en terug.