Roeselare lanceert Facebookpagina om inwoners bij bestuursakkoord te betrekken

Een beeld uit het campagnefilmpje van Vooruit met Roeselare. Gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue (Open VLD), burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen Michèle Hostekint (SP.A) willen zoveel mogelijk inwoners bereiken. © (gf)
Philippe Verhaest

Het gedetailleerde bestuursakkoord voor Roeselare krijgt steeds meer vorm. Woensdagavond 3 april wordt het plan aan de inwoners voorgesteld en om iedereen te betrekken, is de Facebookpagina ‘Vooruit met Roeselare’ gelanceerd. Een primeur voor Vlaanderen.

Het nieuwe stadsbestuur – een coalitie tussen CD&V, SP.A en Open VLD – stelde op 24 oktober 2018 al het bestuursakkoord voor, maar dit wordt nu vertaald in een zeshonderdtal concrete maatregelen. “Die worden getoetst aan de financiële haalbaarheid binnen de meerjarenplanning 2020-2025”, klinkt het bij burgemeester Kris Declercq.

Het gedetailleerde akkoord wordt op woensdagavond 3 april in De Spil voorgesteld. “Sinds de krachtlijnen bekend zijn, hebben we een pak verenigingen, organisaties en andere actoren hun ideeën en input gevraagd. Tot 3 april staan nog meer dan veertig dergelijke ontmoetingen op de agenda.”

Uniek concept

“Om de Roeselarenaar hierbij te betrekken, lanceren we nu de Facebookpagina ‘Vooruit met Roeselare’. We willen de Roeselarenaar enerzijds aantonen dat het bestuursakkoord er is gekomen door veel gesprekken met experts en betrokken personen, maar anderzijds willen wij hen ook uitnodigen om met ons in debat te gaan.”

Via de Facebookpagina en de website www.vooruitmetroeselare.be kunnen alle inwoners van Roeselare hun input geven en de consultatierondes ook online volgen. “Op deze manier zetten we maximaal in op participatie en betrokkenheid. Ons bestuursakkoord zal het resultaat zijn van een gedragen campagne waarbij we actief naar de burger hebben geluisterd. Een uniek concept.”

Woensdagavond 3 april om 20uur is elke Roeselarenaar welkom in De Spil, valt te horen. “Het wordt een avond waar het plan voor onze toekomst wordt voorgesteld in aanwezigheid van alle stakeholders.”

Inschrijven kan via www.vooruitmetroeselare.be. Alle info vind je ook op www.facebook.com/vooruitmetroeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier