Roeselare lanceert allereerste TikTok Lentetour

Sienna Verkest, Lana Verkest en Hanne Delaplace tonen hoe het moet op De Munt.© Stefaan Beel
Sienna Verkest, Lana Verkest en Hanne Delaplace tonen hoe het moet op De Munt.© Stefaan Beel
Redactie KW

Na het grote succes van de TikTok Kersttour in december, pakt stad Roeselare nu uit met een nieuwe TikTok-uitdaging langs diverse hotspots in het centrum. Dit keer is er een frisse Lentetour voorzien, waardoor Roeselare enthousiast inspeelt op de alsmaar groeiende populariteit van de app bij jongeren.

Vanaf 2 april wachten op negen locaties in het stadscentrum nieuwe uitdagingen. “Deze TikTok Lentetour #VANRSL is er vooral om onze Roeselaarse jeugd en alle bezoekers opnieuw een prikkelende en veilige activiteit te bieden in de lente. De nieuwe media worden op die manier perfect verenigd: TikTok-filmpjes gecombineerd met de instagraminstallaties van de Instaroute #VANRSL”, aldus Kris Declercq, burgemeester van Roeselare.

TikTok-fanaat Lana Verkest (16), bekend van Belgium’s Got Talent 2019 en TikTok-dansleerkracht in Menen, hielp mee met de organisatie: “Ik volg graag bepaalde trends en ik laat me dan ook inspireren door leuke moves van populaire video’s. Die combineer ik vervolgens met iets van mijn eigen stijl.”

Passend decor

Zo leert Lana bijvoorbeeld andere jongeren de bekende Michael Jackson-move voor de iconische RSL-letters op het Stationsplein uitvoeren. Naast die letters zorgen onder andere muurschilderingen, buiteninstallaties, vitrines en speelelementen voor een passend decor. Zo kan je op het grasveld op De Munt op blokken dansen, in de Ooststraat doe je dat in de spotlights en in de Citroenstraat voor een toepasselijke en vooral Instagramwaardige muurschildering.

Om deel te nemen kan je de plattegrond op www.visitroeselare.be downloaden. Vervolgens kies je zelf een eerste uitdaging en trek je eropuit. Er is geen vaste route, je kan zelf kiezen naar waar je eerst wil gaan. De filmpjes kan je bekijken door de QR-code te scannen die je op elke pancarte kan terugvinden. In de video’s wordt uitgelegd hoe je het filmpje kan maken en welke effecten en muziek erbij horen.

Afspraak

Naast de vele installaties in de winkelstraten zijn er ook Instagrammuren binnen verschillende winkels voorzien. Door de coronamaatregelen is er tot 25 april geen vrije toegang tot de deelnemende winkels. Als je een afspraak hebt gemaakt, kan je natuurlijk wel een toffe selfie nemen. Bovendien kan je een overnachting in Roeselare winnen ter waarde van 150 euro als je jouw meest Instagramwaardige foto’s post. De route kan je met je knuffelcontact volgen of met anderen waarbij je anderhalve meter afstand bewaart. Een mondmasker is verplicht langs het volledige parcours en er wordt aangeraden je handen regelmatig te ontsmetten of te wassen. (Sofie Missiaen)

Alle info vind je op www.instaroute.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.