Roeselare krijgt eerste insectenhotel aan ‘t Elsenhof

Redactie KW

Donderdag werd aan ‘t Elsenhof in Roeselare het allereerste insectenhotel geopend. Kinderen uit nabijgelegen scholen zullen het onderhoud van het hotel voor hun rekening nemen.

Enkele klasjes van de Broerderschool, De Plataan, De Mozaïek en de Spanjeschool komen wekelijks zaaien en oogsten in de moestuin van ‘t Elsenhof. “Een moestuin is pas een échte moestuin als er insecten aanwezig zijn. Daarom vonden wij het belangrijk om een insectenhotel te bouwen”, zegt Laurens Deboeuf van het dienstencentrum Ten Elsberge. De insecten zijn ook nuttig voor de moestuin. “De insecten zullen ervoor zorgen dat we veel minder last krijgen van bladluizen”, zegt Laurens.

Overal beestjes

Welke beestjes nemen nu hun intrek in dit hotel? “We zullen een mooie combinatie hebben van verschillende insecten”, zegt Carmen Van Dooren van Natuurpunt. “Het gaat van bijen, over wespen en vlinders, tot kevers en zelfs lieveheersbeestjes.”

Ook schepen van groen-, natuur- en bosontwikkeling Filiep Bouckenooghe (Groen) is enthousiast over dit project. “Stilaan zal deze hoeve uitgroeien tot een plek waar oudere mensen hun ervaring kunnen doorgeven aan jonge kinderen. Ze leren hier zaaien en oogsten.Ik zie veel potentieel in dit project.”

(KT – Foto KT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.