Roeselare krijgt een maïsdoolhof dankzij kinderraad van Zilverbergschool: “Kijken er naar uit om te ‘rottekotten’ in de maïs”

De kinderraad trok vrijdag op de laatste schooldag naar de locatie waar dit project wordt uitgewerkt. Dat is langs de Ieperseweg in Beitem.
Redactie KW

De leerlingen van de Zilverbergschool kunnen met een heel leuk gevoel de vakantie in. De kinderraad van de school stelde aan het stadsbestuur voor om een maïsdoolhof in de buurt aan te leggen. De aanleg daarvan start volgende week zodat het maïsdoolhof langs de Ieperseweg in Beitem eind deze maand af is. “We kijken er naar uit om te ‘rottekotten’ in de maïs”, aldus de enthousiaste leerlingen.

De leerlingen van de Zilverbergschool vormden het voorbije jaar de eerste kinderraad in Roeselare. De kinderen kregen van de stad 10.000 euro waarmee ze projecten in de buurt mochten realiseren. Zo kwamen er inmiddels al banners met daarop slogans voor een veilige schoolomgeving, werden er vogelkastjes geïnstalleerd en kwamen er fruitbomen in de buurt van de school. Binnenkort wordt er ook nog een waterkraantje op openbaar domein geïnstalleerd. Een ander leuk project dat nog op til staat, wordt de komende weken uitgewerkt. “We vonden het wel leuk om een maïsdoolhof te hebben in Roeselare. Jong en oud kan zich daar in amuseren”, aldus Merel Dumortier.

De kinderraad trok vrijdag op de laatste schooldag naar de locatie waar dit project wordt uitgewerkt. Dat is langs de Ieperseweg in Beitem. “We hebben wel 2,8 kilometer moeten stappen, maar zijn erg blij dat het maïsdoolhof er komt. We kijken er echt naar uit om te ‘rottekotten in de maïs”, aldus Valentine De Groote.

Uitkijkpunt

Momenteel staat de maïs nog te laag. Bedoeling is dat jong en oud vanaf eind juli er lekker zal in kunnen verdwalen. “Het maïsdoolhof is anderhalve hectare groot en centraal komt er een uitkijkpunt. Volgende week starten we met het maken van de gangen. Daarna wordt er ook nog gras ingezaaid zodat iedereen droge voeten heeft”, aldus schepen van Toerisme Matthijs Samyn (CD&V).

In het ganse concept worden er ook twee spelletjes verwerkt. Zo kunnen bezoekers aan het maïsdoolhof letters zoeken en zo een woord vormen. Een ander spel bestaat uit verschillende vragen. “De leerlingen van de Zilverbergschool hebben verschillende heel mooie projecten voorgesteld. Het maïsdoolhof is binnenkort voor onze stad een extra troef”, aldus de schepen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier