Roeselare is gaststad van de Belgische modeweek en laat je shoppen met Thuisacteurs

Roeselare vangt twee vliegen in één klap. Op 5 en 6 oktober is er het derde Shoppingweekend van de Klant met enkele bekende Thuisacteurs die naar Roeselare komen. Een week later begint de eerste editie van de Belgische Modeweek waarvan Roeselare gaststad is.

© (foto Jos)

De Dag van de Klant is al een tijdje verdwenen in Roeselare want men maakt er meteen een volledig Shoppingweekend van de Klant van. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober is er de derde editie waar de winkels uitpakken met mooie geschenken en verwennerijen voor hun klanten. Ook zijn de meeste winkels in het Roeselaarse open op zondag 6 oktober en begint het weekend eigenlijk al op vrijdag in de Lokaalmarkt in de vroegere Sint-Amandskerk.

“Verleden jaar hebben we de acteurs van de VTM-serie Familie uitgenodigd naar de deelgemeenten van Roeselare”, begint Bernhard De Muynck van Unizo. “Dit jaar vragen we de collega’s van Thuis naar Roeselare en deelgemeenten. Simonneke, Marianne en politieagent Tim zullen zaterdagmorgen met een busje naar slagerij Koen en Veerle op de Zilverberg gevoerd worden en daarna gaat het naar het West-Vlaams Tegelhuis, bakkerij Geldhof en de Versmarkt. In de namiddag bezoeken de acteurs enkele winkels in het Roeselaarse stadscentrum waaronder Gerry Weber en de nieuwe modezaak Italian Fashion.”

Tijdens dat weekend zal er ook muzikale animatie zijn in de centrumstraten.

Tiany Kiriloff

Van 14 tot 20 oktober is er de eerste Belgische modeweek. Dat is een initiatief van de Mode Unie in samenwerking met Creamoda. Tiany Kiriloff is het bekende gezicht van de Belgische Modeweek en Roeselare is meteen de eerste gaststad. Tijdens deze week wordt Belgische mode in de kijker gezet en daarvan zijn er in Roeselare heel wat winkels die dit aanbieden. Enkele weken voor de modeweek zijn al 60 deelnemers geregistreerd en dit werkelijk in alle segmenten, van betaalbare kledij bij Bel & Bo tot modestukken bij koninklijk leverancier Nathan die ook een winkel heeft in Roeselare. De deelnemende zaken zijn te herkennen aan een driekleur op hun etalage, een raamsticker en een affiche van de Belgisch modeweek. Op zaterdag 19 oktober is er ook klassieke muziek in de winkelstraten en dragen cursisten van STAP in het centrum van Roeselare gedichten voor rond mode.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.