Roeselare hanteert nultolerantie op naleven maatregelen, 44 overtredingen vastgesteld

De controles vonden plaats in het centrum van de stad, onder andere hier in de Ooststraat. (foto Liesbet Claerbout) © (foto Liesbet Claerbout)
Thomas Dubois

De stad Roeselare hanteert nultolerantie op het naleven van de coronamaatregelen. Overtreders worden meteen beboet. Donderdag was er een eerste controle met meteen 44 overtredingen.

“Bij de invoering van de huidige strenge coronamaatregelen beloofden de stad en de Politiezone RIHO om de controles op het terrein op te voeren. Gisteren werd alvast een gerichte actie ondernomen, met 44 overtredingen”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

“De tijd van enkel sensibiliseren en waarschuwen is voorbij. De gezondheid van de mensen staat op het spel. Enkel nog de harde aanpak loont in zo’n situatie. Op mijn vraag werden diverse acties gevoerd door de politiediensten met nultolerantie, in het centrum van de stad en specifieke ‘hotspots’. Ik ben tevreden met het werk en de acties die door de politiediensten gebeuren. En er komen er nog de komende dagen.”

Gisterenavond werd de daad bij het woord gevoegd in de stad. De Politiezone RIHO trok met een team van tien agenten het centrum van Roeselare in. In een tijdspanne van 2 uur (16 – 18 uur) werden er 44 overtredingen vastgesteld.

Samenscholingsverbod

“Met zes politiemensen in uniform en vier in burger controleerde de politie voornamelijk het stadscentrum, de stationsomgeving en de Trax-site. Tijdens de controle liepen 25 meerderjarigen tegen de lamp: 9 pleegden een overtreding op het samenscholingsverbod en 16 personen droegen geen mondmasker. Er werden eveneens 17 minderjarigen in overtreding genomen: 13 droegen geen mondmasker en 4 hielden zich niet aan het samenscholingsverbod.”

De meerderjarigen werden een onmiddellijk te betalen boete van 250 euro opgelegd. De ouders van de minderjarigen zullen vanuit de Politiezone schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

Er werd eveneens vastgesteld dat een werknemer van een handelszaak het mondmasker onder de kin droeg. De werknemer en de werkgever kregen een boete van respectievelijk 250 euro en 750 euro. (TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten