Roeselare geeft coronabox aan elke organisator

Redactie KW

In de eerste fase van de versoepelingen zullen organisatoren nog met heel wat maatregelen rekening moeten houden. Maatregelen die boven op de reguliere kosten voor het organiseren van een evenement komen. Stad Roeselare reikt een aantal hulpmiddelen om in veilige omstandigheden te kunne opstarten.

Bij aanvraag van een evenement via het digitale evenementenloket voorziet de stad een coronabox, kan je ontsmettingszuilen ontlenen alsook een systeem waarmee je bezoekers via een QR-code een bestelling kunnen plaatsen bij de bar van je evenement.

De stad start begin mei al met het uitdelen van de eerste boxen. In een eerste fase worden er 200 boxen voorzien, Daarna wordt de actie en de situatie van de pandemie geëvalueerd om te zien of de inhoud van de box nog overeenstemt met de noodzaken op dat moment. De inhoud van de box bestaat uit ontsmettings- en beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en handschoenen. Daarnaast is er ook materiaal voorzien om de bezoekers te begeleiden zoals afspanningslint, krijtspray en een sjabloon om pijlen te tekenen, affiches en een fluovest voor het corona-aanspreekpunt. Voor het samenstellen van de boxen werd beroep gedaan op de leerlingen uit het SBSO Sterrebos.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.