Roeselare gaat opnieuw op zoek naar een Junior Stadsdichter

Het zesde leerjaar van basisschool De Bever in Beveren ziet de wedstrijd alvast helemaal zitten. © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Voor de vierde keer wil Roeselare met een eigen Junior Stadsdichter uitpakken. Alle leerlingen van het vijfde of zesde leerjaar kunnen deelnemen.

Met Junior Stadsdichter wil de stad kinderen uitdagen om creatief met taal om te springen. “Op die manier kunnen ze hun talent in de kijker zetten”, duidt Janne Jacobs van de dienst Publiekswerking. “Dit jaar werken we rond het thema ‘koers’. Denk daarbij niet alleen aan wielrennen of ons gelijknamig museum, maar ook beweging, snelheid of het varen van een bepaalde koers kunnen een leuke invalshoek vormen.”

In de Roeselaarse basisschool vinden momenteel workshops rond poëzie plaats. Benedikte Crombez en Karolien Verscheure van STAP Roeselare begeleiden die en brengen voor het eerst ook een poëziekoffer mee. Daarmee kan de klas na de workshop zelf aan de slag gaan. “Pia Poëzie loodst de leerlingen door het bos van woorden en zinnen om zo tot een straf stukje poëzie te komen. Doorheen het jaar zal de koffer via ARhus ook uitgeleend kunnen worden.”

Slotevent op 30 januari

Aan de poëziewedstrijd zelf kunnen alle leerlingen van het vijfde of zesde leerjaar deelnemen. Enige voorwaarde is dat je in Roeselare woont of er school loopt. Gedichten kunnen tot en met 15 december ingestuurd worden. Tijdens de kerstperiode buigt de jury zich dan over alle inzendingen.

De uiteindelijke opvolger van Elle Vanblaere, de winnaar van 2018, krijgt een eigen workshop naar keuze, maar er kan ook klassikaal deelgenomen worden. De winnaar wordt tijdens een slotevent op donderdag 30 januari in ARhus bekend gemaakt. Het winnende gedicht krijgt volgend jaar weer een plekje in het Roeselaarse straatbeeld.

Deelnemen kan via stadsdichter@roeselare.be of door je gedicht af te geven aan de balie van ARhus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier