Roeselare én streekbiertjes ontdekken tijdens het golfen

Jolien Vergote, Sharon Ramboer, schepen Dirk Lievens, Vincent Hellemans en Nick Demets probeerden de City Beer Golf alvast uit. (foto JCR) © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Met City Golf kon je Roeselare al ontdekken en nu komt er nog een extra dimensie bij. Tijdens City Beer Golf speel je golf en proef je van enkele streekbiertjes. “Geen betere manier om de stad te leren kennen”, klinkt het eensgezind.

City Golf werd in 2007 opgericht in Lier, sinds 2014 kun je het spel in Roeselare spelen. “In tegenstelling tot de klassieke golf spelen de deelnemers van City Golf niet naar een hole, maar naar een target, zoals een standbeeld, een fontein of bijvoorbeeld een bank”, vertelt Nick Demets van de dienst toerisme.

Hogere dimensie

“Jaarlijks spelen een groot aantal bezoekers City Golf in de Rodenbachstad. Daarom besloten we om City Golf naar een hogere dimensie te tillen en te combineren met een proeverij van streekbieren.”

Dat extraatje is niet toevallig in Roeselare. De laatste jaren ontpopt Roeselare zich meer en meer als stad waar lekkere bieren gebrouwd worden, met Rodenbach nog steeds als grote trekker. “Je maakt een wandeling door de stad, ontdekt enkele unieke plaatsen waar je een potje golf speelt en in deze nieuwe formule passeer je ook langs verschillende locaties waar je drie streekbieren proeft. Golfen, de stad ontdekken en bier ontdekken, het leven kan soms mooi zijn”, klinkt het lachend. (TD)

Alle info: www.citybeergolf.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier