Roeselare eerste plaats waar je Foot Golf kunt spelen in het centrum

Het spelletje werd bij de voorstelling alvast eens uitgetest. © (Foto SB)
Peter Soete

Vanaf nu kan men de mooie plekjes van Roeselare ook ontdekken met een spelletje City Foot Golf. Op zes leuke plekken in Roeselare moet men proberen een voetbal in een doelkorf te trappen. Niet makkelijk maar plezier gegarandeerd.

In 2014 pakte Roeselare al uit met City Golf, het stadsspel waarbij bezoekers van de stad op bepaalde plaatsen een partij minigolf konden spelen. Verleden jaar waren er 716 bezoekers die deze formule uitprobeerden. Door dit succes komt er nu het nieuwe City Foot Golf bij.

Elke stadstoer zal voorzien worden van een professionele begeleider die een mobiele versie van een grote golfhole bij zich heeft en die hole tijdens de wandeling op zes plaatsen in de stad plaatst. De deelnemers moeten dan proberen om de zachte voetbal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole te ‘voetbalgolfen’, dus enkel met de voeten. Wie de hole kan raken, is uitgespeeld maar men kan bonuspunten winnen door de bal in de hole zelf te spelen. Tijdens de wandeling voorziet de begeleider ook een streepje geschiedenis en leuke verhalen over de stad.

De toer start aan de balie van Toerisme in de Paterskerk in de Delaerestraat en loopt vervolgens via de Grote Markt, het Geitenpark, De Munt, de Sint-Michielskerk, het Polenplein en de Botermarkt. Het spel kan gespeeld worden vanaf zes tot maximum 48 personen. De prijs bedraagt 20 euro per persoon en er kan gereserveerd worden bij de Roeselaarse toeristische dienst in de Paterskerk of op 0498 39 56 94.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.