Roeselare Awards viert 20ste editie in stijl

Het awardscomité klinkt op de 20ste jubileumeditie. © (Foto SB)
Peter Soete

De 20ste editie van de Roeselare Awards op zaterdag 28 januari belooft meer dan ooit hét feest van Roeselare te worden. Zo’n 750 feestvierders zullen die avond niet alleen de Persoonlijkheid van het jaar kunnen kiezen maar zullen ook genieten van een culinair en super dansfeest met een resem bekende artiesten.

Voor de 20ste keer mag het iets meer zijn, moet het Awards-comité gedacht hebben en ze hebben een feestprogramma in elkaar gestoken om u tegen te zeggen. Er worden op zaterdagavond 28 januari maar liefst acht Awards uitgereikt aan Roeselarenaars en Roeselaarse handelszaken. Dat zijn de Awards voor Winkelbeleving, Marketing, Nieuwbouw, Renovatie, Bedrijf van het jaar, Handelaar van het jaar, Starter van het jaar en het hoogtepunt van de avond wordt natuurlijk de bekendmaking van Persoonlijkheid van het jaar 2016.

Er zijn tien genomineerden: Johan Plancke (CEO KSV Roeselare), topchef Tim Boury, Formule 1-piloot Stoffel Vandoorne, de brandweer en politie van Roeselare voor hun aanpak van de wateroverlast, John Huvaere en zijn werkgroep die de Roeselaarse Reuzen een nieuw leven gaven, de drie Roeselaarse dj’s die voor de Batjesopening zorgden, onderneemster van het jaar Nathalie Sintobin, Marion Debruyne (decaan van Vlerick), weervrouw Jill Peeters die in Roeselare is geboren en The Voice-finalist Gilles Muylle.

Een hele resem artiesten en dj’s maken ook hun opwachting waaronder Coco Jr. en Sandrine. De presentatie is in handen van Geena Lisa en Serge Gobin. Voor Serge Gobin, die de grondlegger is van de Roeselare Awards, wordt het meteen de laatste keer dat hij de Awards presenteert.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.