Roeselaarsestraat in Izegem twee keer geopend

De Roeselaarsestraat in Izegem werd afgelopen weekend twee keer geopend. Op vrijdag werd het obligate lintje geknipt en vanaf zaterdag brachten ook de handelaars wat sfeer in de straat.

Liefst 16 jaar hebben de werken in de Roeselaarsestraat geduurd. De hele doortocht werd aangepakt. De werken gebeurden in diverse fasen. “Omdat telkens de werken aan riolering en nutsleidingen ook op elkaar afgestemd werden”, zegt schepen van Openbare Werken Caroline Maertens.

Maar nu is de weg helemaal af. Of toch bijna… “Enkel de belijning ontbreekt nog en daarvoor is het wachten op droger weer”, aldus de schepen. “Eens dit in orde gebracht kunnen de borden van plaatselijk verkeer verdwijnen.”

De handelaars van hun kant zijn eveneens tevreden met het einde van de werken. Zeker omdat de laatste fase toch twee jaar duurde. “Maar we zijn nu weer volop bereikbaar en dat willen we de klanten laten zien“, zegt communicatieverantwoordelijke Eline Grymonprez van Multi Bazar namens diverse handelszaken die vanaf zaterdag een openingsactie hielden. Aan banners en ballonnen waren de deelnemers duidelijk herkenbaar ook enkele zelfstandigen uit de Abelestraat namen aan de actie deel, want ook die straat werd compleet heraangelegd.

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.