Roeselaarse winkels langer open op Black Friday

De handelaars en burgemeester Kris Declercq zijn klaar voor Black Friday. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

Black Friday op 23 november betekent de start van de eindejaarsperiode in Roeselare. Op deze koopjesdag waarop de winkels open blijven tot 21 uur zijn er fijne attenties of kortingen voor de klanten. Geen enkele klant die daar neen tegen zegt.

De voorstelling van de Roeselaarse Black Friday gebeurde bij Hanne van dameskledingzaak Amorie in de Vlamingstraat. Met een hapje en een drankje werd meteen duidelijk waar het op Black Friday om draait. “Onze handelaars willen op vrijdag 23 november de klanten een goed gevoel geven. Dat kan door hen een kleine attentie aan te bieden in de winkel of door hen een bijkomende korting te geven op een aangekocht product”, vertelt Dorien Naert.

“In de Verenigde Staten is Black Friday van een heel ander kaliber. Dat gebruik is voor het eerst ontstaan midden de jaren 60 in Philadelphia. De dag voor Thanksgiving pakten de commerçanten er uit met waanzinnige acties. Ook nu nog want ze verkopen soms televisietoestellen voor een dollar! Bij ons kan dat niet maar wij willen onze klanten toch extra verwennen. Dat kan met een korting zijn of een kleine attentie.”

Eerste stad

“Roeselare was de allereerste stad die met een Black Friday begon en we zijn ondertussen aan de derde editie toe. De klanten beginnen er al vanaf nu over te praten tegen de handelaars en kijken uit naar deze vrijdag. Veel winkels blijven ook open tot negen uur ‘s avonds zodat iedereen rustig naar het centrum kan komen na een drukke werkweek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.