Roeselaarse traiteur mag donderdagavond voor onze Rode Duivels koken

Mathieu Vanneste van Lamon Traiteur mag donderdagavond zijn kookkunst etaleren bij de Rode Duivels.© STEFAAN BEEL
Mathieu Vanneste van Lamon Traiteur mag donderdagavond zijn kookkunst etaleren bij de Rode Duivels.© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Donderdagavond krijgen Lukaku, De Bruyne en co op-en-top West-Vlaamse kost voorgeschoteld. Lamon Traiteur uit Roeselare mag voor onze Rode Duivels een tacoparty organiseren. “Een droom die werkelijkheid wordt”, glundert zaakvoerder Mathieu Vanneste.

Mathieu Vanneste (34) is oorspronkelijk van Ingelmunster afkomstig, maar runt al 6,5 jaar Lamon Traiteur op de Grote Markt van Roeselare. In die periode bouwde hij een stevige reputatie op en staat zijn zaak synoniem met topkwaliteit. En die zullen onze Rode Duivels donderdagavond ook mogen proeven.

“Met dank aan onze pastaleverancier Pastati”, verduidelijkt Mathieu. “Die is ook bij de Rode Duivels kind aan huis en de zaakvoerder is ondertussen ook bij onze zaak een goeie klant geworden. Die had recent een gesprek met de hoofdkok van onze nationale voetbaltrots en toen kwam onze tacoparty – een concept waarbij je zelf minitaco’s belegt – ter sprake. De chef-kok had daar wel oren naar en vroeg ons om wat extra details en prijsinfo. Alles is erg snel gegaan en vandaag kregen we de bevestiging: overmorgen mogen we naar het basecamp in Tubeke afzakken.”

Voldoende afstand

Mathieu zal er samen met zijn echtgenote Chloë Vanhoecke (28), die in augustus bevalt van hun eerste kindje, een heerlijke maaltijd voorzien. “Wij zullen achter het buffet staan en te allen tijde voldoende afstand houden”, klinkt het.

“Ons tussen de Duivels begeven, zal niet mogelijk zijn, maar toch is dit een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben zelf voetbalfan en volg de prestaties van onze nationale trots op de voet, nu mogen we voor hen koken. Dat had ik nooit durven dromen.”

“Stiekem hoop ik op een selfie met enkele topspelers. Die krijgt dan een ereplaats in onze winkel”

Onder anderen Axel Witsel zal de tacoparty van Lamon Traiteur achter de kiezen steken.©DIRK WAEM BELGA
Onder anderen Axel Witsel zal de tacoparty van Lamon Traiteur achter de kiezen steken.©DIRK WAEM BELGA

Een favoriete Rode Duivel heeft Mathieu niet, zegt hij. “Het zijn allemaal wereldsterren, daar kan je toch moeilijk uit kiezen?”, glimlacht hij. “Stiekem hoop ik wel op een selfie met Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne of Roberto Martinez. Als dat lukt, krijgt die een ereplaats in onze winkel in Roeselare. En wie weet krijgen we hier straks misschien wel Leander Dendoncker eens over de vloer, onze West-Vlaamse rots in de branding bij de Duivels.”

Oom in technische staf

Mathieu heeft ook nog een persoonlijke link met de nationale voetbalploeg. “Mijn oom Geert Declercq is als arts gespecialiseerd in knieblessures en maakt als sinds het WK van 2014 in Brazilië deel uit van de medische staf. Hij begeleidde onder andere Axel Witsel tijdens zijn herstel na zijn zware blessure. Het wordt dus niet alleen leuk om onze topvoetballers in levende lijve te zien, het wordt ook een kleine familiereünie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten