Roeselaarse sterrenchef Tim Boury bereidt aspergesoep voor personeel AZ Delta

Tim Boury serveert de aspergesoep aan Jan Hebbrecht (verpleegkundig paramedisch directeur) en Joost Lemey (diensthoofd keuken). © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Op de nieuwe campus van AZ Delta in Rumbeke kwam de Roeselaarse sterrenchef Tim Boury vers gemaakte en later ook gesmaakte aspergesoep overhandigen.

Tim Boury ziet in zijn restaurant wel vaker artsen en medewerkers van AZ Delta over de vloer komen en wou nu ook eens iets terugdoen. “Ik bereidde een lekkere aspergesoep, gepimpt met onder meer wat room, maar toch nog met de volle aspergesmaak. De mensen uit de zorg die het nu ontzettend druk hebben, kunnen dan eens rustig genieten.”

Verpleegkundig paramedisch directeur Jan Hebbrecht nam die in dank aan. “Hier op de nieuwe campus Rumbeke zijn momenteel een 150-tal mensen al aan de slag, maar niet allemaal tegelijk natuurlijk.” Onder meer de radiotherapie is er al actief, de afdelingen apotheek en sterilisatie zijn al in gebruik genomen en ook op de IT-dienst en in het magazijn is er al activiteit.

Tip voor hobbykoks

Het idee voor de schenking aan AZ Delta kwam niet enkel van Tim Boury, maar ook van Pascal Anteunis, medezaakvoerder van Njomly. Dat is een online platform waar onder meer hobbykoks hun hartje kunnen ophalen. “Wij brainstormen wel vaker met Tim”, duidt hij. “We verdelen overigens ook zijn eigen gin. Njomly is een start-up die nu een dik jaar bestaat en wij richten ons naar particulieren. We bieden sterrenproducten aan. Niet voor restaurants dus, wel dus voor mensen om die thuis te serveren.”

Pascal Anteunis verwijst meteen ook het feit dat sterrenproducten per definitie duur zouden zijn naar het rijk der fabelen. “In een sterrenrestaurant gaan eten is nooit goedkoop, maar daar liggen meestal de producten niet aan de basis van. Uiteraard gebruiken sterrenchefs topproducten, maar de prijs schuilt meestal in de vele arbeid die er bij komt kijken en het kader waarin het wordt aangeboden. Met onze producten zijn we vaak ook goedkoper dan supermarkten. Gewoon omdat wij goede afspraken hebben met onze leveranciers en wij dus louter op bestelling werken. Bij ons gaat er niks de vuilnisbak binnen.”

Boury gaat sushi-schotels aanbieden

Bij Tim Boury blijven de deuren nu ook gesloten. “Nu de maatregelen nog eens verlengd zijn en wij beseffen dat we met onze sector waarschijnlijk als laatste weer aan de slag zullen mogen, zullen we nu via onze webshop vanaf dit weekend enkele afhaalgerechten aanbieden: van een sushi-schotel tot garnaalkroketten. Gerechten waar de mensen thuis niet veel werk meer aan hebben.”

In restaurant Boury werken een 20-tal mensen. “Die zitten nu allemaal thuis. Onze afhaaldienst zal ik in eerste instantie met mijn vrouw en mijn broer runnen, mocht het een groot succes zijn dan kunnen we nog wel hulp inroepen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier