Roeselaarse schoolkinderen geven beste van zichzelf in musical Pinokkio

Op zaterdag 18 mei brengen de kleuters en lagere schoolkinderen van basisschool Sint-Lutgart in cultuurtempel De Spil hun tweejaarlijkse kindermusical. In deze editie draait het allemaal rond sprookjesfiguur Pinokkio.

Pinokkio staat centraal tijdens de tweejaarlijkse kindermusical. (foto SB) © (foto SB)

“Zo’n musical is voor onze school door de jaren heen een traditie geworden”, aldus adjunct-directeur Sofie Deschryvere.

In het verleden brachten ze al De Wilde Zwaan, De Jungle, De Sneeuwkoningin en ze maakten met de figuur Robin Hood een theaterwandeling in het Sterrebos.

“Het verhaal over de houten pop die vele kwajongensstreken uithaalt, is door iedereen algemeen gekend. De leerlingen reageerden alleszins heel enthousiast. Net zoals bij een echte musical, hebben we heuse audities gehouden. De kinderen konden kiezen voor toneel, dans of zang. Iedereen die deelnam aan de selecties, heeft ook een passende rol gekregen. Zaterdag staan we met een kleine tweehonderd leerlingen op het podium.”

Sterke lichting

Volgens Sofie zit er in deze lichting echt wel talent. “Nina wordt gespeeld door Amy Vanderperre en Cas Vanthuyne geeft gestalte aan Gepetto. Het hoofdpersonage wordt op een sublieme manier door Nolan Lycke vertolkt. Er zitten enkele solonummers tussen, die zeker de gevoelige snaren van ons publiek zullen weten te raken. Het combineren van de dagelijkse schooltaken met een dergelijk scenario is geen eenvoudige opdracht gebleken. Ook de vele repetities zijn niet te onderschatten”, weet Sofie. “Maar we kunnen rekenen op een gedreven lerarenkorps. Onze collega Bart Mallezie staat al jaren in voor het draaiboek, de muziek en de film- en projectiebeelden. Op dat vlak hebben we veel ervaring in huis.” De grootste moeilijkheid bleek de neus van Pinokkio.

“Als hij liegt, moet die langer worden. Voor dit technisch hoogstandje konden we gelukkig een beroep doen op Benjamin Samyn van het VTI. Hij heeft deze moeilijkheid op een geniale wijze opgelost”, aldus Sofie.

De musical Pinokkio gaat op zaterdag 18 mei om 14 uur door in De Spil. Tickets kosten 6 euro en kun je bestellen via 051 22 73 66. Ook de dag zelf zijn nog kaarten beschikbaar.

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.