Roeselaarse ondernemingen zetten hun schouders onder Merci België

© GF
Redactie KW

Enkele Roeselaarse winkels en ondernemingen namen in deze onzekere tijden het initiatief om een emotionele ‘dankje-merci’ boodschap te verspreiden. Met de opbrengst willen ze laptops schenken aan middelbare studenten.

“Naast de negatieve gevolgen van de corona-crisis, is er ook een sterke positieve beweging op gang gebracht“, aldus Steven Callens, zaakvoerder van Merchandise Essential. “Dit gaat over solidariteitsacties en ondersteuning van de bedrijven die bijdragen aan de Belgische economie, tot consumenten die het belang inzien van blijven shoppen in hun vertrouwde winkels in plaats van de buitenlandse webshops. Dat inspireerde onze jarenlange partner OMcollective om de ‘Merci België’-campagne op poten te zitten.”

Steun van Comeos

“Dit initiatief krijgt trouwens de volledige ondersteuning van Comeos, de vereniging die de belangen van de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt en behartigt. In navolging van het online platform vonden alle partners het ook belangrijk dat mensen letterlijk hun overtuiging konden uitdragen met kledij en accessoires. Rond dit thema kwam de vraag om een merchandise-collectie te ontwerpen en te produceren. Deze kledij moest ‘Merci’ en ‘België’ uitstralen, maar toch nog steeds draagbaar zijn. Zo hebben we heel toegankelijke producten als T-shirts, sokken, pins en buff’s gemaakt.”

Trots voor België uitdragen

“We hopen natuurlijk dat deze handelswaar ervoor zorgt dat er nog meer mensen hun trots voor België zullen uitdragen en dat we nog jaren deze tekens van solidariteit in het straatbeeld zullen blijven zien. Alle deelnemende bedrijven zullen filmpjes en foto’s op hun social media kanalen lanceren om hun eigen ‘merci’ boodschap te verspreiden.”

Met de opbrengst van deze collectie worden laptops geschonken aan leerlingen in het middelbaar onderwijs die geen computer hebben.

De ondernemingen die nu al deelnemen aan deze actie zijn: Standaard Boekhandel, Torfs, Fiets!, Dreamland, Dreambaby, Collishop, Europabank, ZEB, JBC, Electromania, Neuhaus, Bel&Bo, Viata, Chalet Center, Caroline Biss, FNG Group, Dockx Group, Fleurop, Gervi, Zelfbouwmarkt, Verlichting.be en Overstock.

Alle info vind je op www.mercibelgie.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier