Roeselaarse Kajakvaarders starten maandag werking terug op

Maandag kan RKV zijn werking terug opstarten onder voorwaarden. © (Foto SBR)
Redactie KW

De Roeselaarse kajakvaarders starten maandag opnieuw hun activiteiten, gezien de Veiligheidsraad de maatregelen versoepelde naar aanleiding van het coronavirus. Ook bij hen ligt de werking al bijna twee maand volledig stil.

“Er zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden”, opent voorzitter Ignas Foré. “Vooreerst werken we voor onze leden met een reservatiesysteem via een app waarbij ze in blokken van twee uur naar de club kunnen komen om op het water te gaan. We laten maximum drie personen per sessie op het water. De laatste vijftien minuten moeten ze al voorbehouden om hun boot en dergelijke te ontsmetten. Als de leden een gemeenschappelijke zwemvest gebruiken dan moeten ze deze in een apart voorziene bak gooien die minstens drie dagen onaangeroerd blijft. De kantine, de kleedkamers en toiletten blijven gesloten zodat het enkel trainen is en terug huiswaarts. Op zondagmorgen en woensdagavond laten we de jeugdspelers exclusief op het water onder begeleiding van een gebrevetteerde trainer. Er is dus inderdaad een degelijk huishoudelijk reglement opgesteld, die na overleg met de Federatie nog is aangescherpt.”

Kajakpolo kan voorlopig nog niet. “Aangezien ze hiervoor met ballen naar elkaar moeten gooien en dicht tegen elkaar moeten komen is dit nog verboden. We hebben dan ook alle oefenballen op de club weggenomen. Desondanks zijn onze honderdvijftig clubleden nu al laaiend enthousiast en hopen dat als het virus volledig verdwenen de normale werking weer kan opstarten. Hopelijk vormen tegen dan de blauwalgen op het Kanaal geen spelbreker”, besluit Ignas. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.