Roeselaarse Batjes zijn de enige, echte koopjesdagen

Deze groep zorgt voor een mooie invulling en uitwerking van de 86ste Roeselaarse Batjes. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Van vrijdag 22 juni tot en met maandag 25 juni is Roeselare opnieuw in de ban van de jaarlijkse Batjes. Dit koopjesfeest combineert muziek, dans en optredens met heel veel koopjes in de winkels in het stadscentrum.

“Roeselare is inderdaad de geboorteplaats van de enige, echte Batjes”, lacht handelaar Dorien Naert. “En nog steeds proberen wij drie volle dagen uit te pakken met een programma dat jong en oud kan bekoren én dat gekoppeld wordt aan zomerkoopjes. De Roeselaarse Batjes zijn al zeer veel nagebootst maar nog nooit geëvenaard.”

Opening met Rodenbach

Op vrijdag 22 juni beginnen de Batjes eigenlijk al om 15 uur met de opening van het groene en heraangelegde de Coninckplein. Dan stappen de Roeselaarse reuzen naar de Grote Markt waar de burgemeester de Batjes officieel opent. Na een ballenworp en de reuzendans wordt vanaf 19u het grote en gratis – mits aankoop van een kruik – Rodenbachvat leeggetapt.

Op zaterdag en maandag is het stadscentrum verkeersvrij en pakken alle centrumstraten uit met speciale activiteiten. Zo is er op de Grote Markt op zaterdagavond de verkiezing van de Miss Batjesprinses en op zondagnamiddag o.a. om 16u #KWdanst waarbij Krant van West-Vlaanderen en Luc Alloo de allerbekendste slows draaien voor iedereen die zijn huwelijksdans nog eens wil overdoen.

Joe ALL THE WAY op Stationsplein

Op het Stationsplein is er plaats voor radio Bingo, voor Roeselpop maar de blikvanger op zaterdag en zondag is toch Joe all the way die er live radio maakt en een rits bekende Vlamingen en ex-Rode Duivels voor de micro halen.

Vuurwerk sluit Batjes af

Op maandag is het stadscentrum niet verkeersvrij (met uitzondering van de Zuidstraat) maar blijven er nog steeds koopjes te doen. En de senioren kunnen op het Stationsplein met Roeselswing de beentjes losgooien. Om 23u doet een schitterend vuurwerk van Arts of Firework het doek definitief vallen over de Roeselaarse Batjes 2018.

Alle info & programmatie : www.shoppingroeselare.be & Facebook Shopping & Centrum Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier