Roeselaarse Bar Trésor opent en is nu al dé zomerhype van de regio

Een breedlachende Francis Claeys en zakenpartner Jurgen Rosseel zijn klaar voor een warme zomer in Bar Trésor. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Zomerbar Trésor op de terreinen van de Roeselaarse Euroshop opent op zaterdagavond 2 juni de deuren maar is nu al dé hype van het komende zomerseizoen.

Bar Trésor is de enige zomerbar in Roeselare en beslaat een oppervlakte van maar liefst 4.000 m². Gelegen op de terreinen van Euroshop in Beitem beschikken de bezoekers over de grote Euroshop-parking om hun wagen kwijt te geraken en dat is toch een grote troef. Bovendien zullen stewards er de wagens naar vrije parkeerplaatsen leiden.

“Het loopt als een trein en we zijn nog niet eens open”, lacht Francis Claeys. “We hebben nu al meer dan 100 aanvragen van bedrijven, scholen en verenigingen die een feestje willen bouwen in Bar Trésor.”

“We zijn zelfs één van de officiële Belgische fandorpen van Hyundai tijdens het WK voetbal. Dit is natuurlijk mee mogelijk gemaakt door garage Foulon die één van onze partners is”, zegt zakenpartner Jurgen Rosseel. “Op de openingsdagen van de bar zal men hier dus kunnen kijken naar de wedstrijden van de Rode Duivels op reuzegroot scherm. Er komt net voor de barzone een scherm van 40 m² en dergelijk scherm behoort toch wel tot de grootste van onze provincie.”

Geen openluchtdiscotheek

“We hebben een maximum capaciteit van 2.000 bezoekers maar we willen zeker geen openluchtdiscotheek zijn. We mikken ‘s namiddags op families die hier met hun kinderen naar de springkastelen en de kinderanimatie komen. Voor de maand juni alleen hebben we al 37 verjaardagsfeestjes geboekt. En ‘s avonds willen we een toffe loungesfeer creëren. En er zal kunnen gedanst worden, er zal kunnen gefeest worden maar we zullen er zeer goed op toezien dat het niet ontspoort.”

“Of we al bezig zijn met de toekomst ? Als we willen, mogen we volgende zomer in ieder geval al een Bar Trésor openen in alle acht Euroshopvestigingen”, besluit Francis Claeys. “Enkele jaren geleden heb ik in Dubai iets gezien dat bij ons in de winterperiode ongetwijfeld ook zou aanslaan. Ik heb er Jurgen al over verteld en dat zou echt de max zijn. En er komt van Maretours van 12 tot 19 oktober een Bar Trésor-reis naar het Griekse eiland Kos. Er zijn nu al negen inschrijvingen. Maar nu eerst de zomer zonder incidenten doorkomen.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier