Roeselaarse band Collab laat zijn muziek online los op de wereld

Kevin Tieku, Sam Devos, Antoon Vancoillie, David Gits, Robin Desmet en Sam Vandendriessche. (gf) © (gf)
Redactie KW

De Roeselaarse band Collab brengt zijn EP ‘The Foundation’ iets vroeger uit dan gepland. “Onze muziek zien we tijdens deze lockdownperiode als een soort pijnstiller”, klinkt het bij oprichter Sam ‘Siga’ Vandendriessche.

Zijn eerste stappen zette deze 24-jarige frontman en songwriter als MC op Drum’n Bass-events zoals Invaderz, Univerz Festival en Bad Habitz. “Ik deelde al het podium met artiesten als DJ Guv, Macky Gee en MC Skylker”, vertelt Siga. “Met ‘The C. I. P. H. E. R’ werkte ik eind 2016 mee aan een internationaal album dat later de aanzet zou zijn van ‘De Stroate’, de eerste hiphopacademie van Vlaanderen. Sindsdien ben ik echt wel geëvolueerd in de hiphopscène. Ik gaf workshops aan een klas die de Warmste Schrijfweek had gewonnen. In samenwerking met Athena Scholengroep uit Kortrijk, De Stroate en Catharsis Studios maakte ik met hen een nummer om tijdens de Warmste Week als single te verkopen. Dit werd opgepikt door Karrewiet en het VRT-journaal.” Normaal repeteert de band in de oude Rijkswachtkazerne aan de Mandellaan, de huidige uitvalsbasis van Sam. “De zang wordt op deze EP verzorgd door Robin Desmet, finaliste van ‘The Voice’ 2016.” Verder behoren ook keyboardspelers David Gits en Sam Devos, drummer Antoon Vancoillie en gitarist Kevin ‘Abeka’ Tikeu tot de oorspronkelijke bandleden die meegewerkt hebben aan deze plaat. “We deden samen al zeven optredens. Ons laatste wapenfeit was in De Stroate als voorprogramma van Skumic. Ook in JH De Kontrabas in Ingelmunster deden we al ons ding.” Deze plaat werd opgenomen en gemixt in de Johnny Green Giant-studio in Eeklo.

“We houden allemaal wel van een uitdaging”, aldus Siga. “Daarom leek onze verschillende muzikale achtergrond ideaal om deze songs uit te werken. Momenteel is het niet meer mogelijk om te repeteren.”

Skrivversdefinitie

“Na de release van onze eerste track ‘Skrivversdefinitie’ en de bijhorende videoclip, besloten we van de reeds opgenomen nummers een EP te maken en die vervroegd uit te brengen op alle online platformen. En met succes. Omdat onze muziek nu massaal gedeeld wordt, lijkt het alsof het als pijnstiller tegen de lockdown wordt gebruikt.” Alle songs werden geschreven door Sam. De EP bevat zes nummers met actuele thema’s als kansarmoede, zelfreflectie, liefde of de hiphopcultuur. “Onze muziek is hiphop-gebaseerd, vooral gericht op de nineties hiphop met jazz-, soul-, en rockinvloeden. Mijn inspiratie haal ik uit het leven zelf. De dingen die ik elke dag meemaak. We hopen met deze EP onszelf te promoten en zo enkele boekingen binnen te halen. We raden onze volgers aan om binnen te blijven en de maatregelen op te volgen. Als iedereen zich daaraan houdt, hopen we dat de komende festivalzomer en de muzikale evenementen in het najaar toch nog kunnen doorgaan.” Momenteel werkt het muzikaal talent volop aan nummers voor het eerste solo-album ‘Year o’da Smile’ dat waarschijnlijk eind dit jaar uitkomt. Onze EP zal gereleased worden op Facebook vanaf het moment dat we met onze eerste videoclip ‘Skrivversdefinitie’ 1.500 views halen”, aldus een ambitieuze singer-songwriter.

https://www.youtube.com/watch?v=csr7-fiymbA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier