Roeselaarse 11.trail nu ook voor wandelaars

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

De Roeselaarse 11.trail vindt voor de derde keer plaats en pakt opnieuw uit met een parcours van iets meer dan acht kilometer. In het parcours zijn nog meer gebouwen opgenomen en tientallen muziekgroepen, dansgezelschappen en theatergroepen verzorgen de animatie langs het parcours.

Maar dat is niet de enige verrassing want nadat de lopers op zondag 21 oktober gestart zijn, kunnen 500 wandelaars een verkorte versie (5 km) van het parcours wandelen. De wandelaars komen net als de lopers langs verrassende locaties en genieten van de animatie langs het parcours.

“De campagne staat ook dit jaar in het teken van migratie, want 11.11.11 voert een warm pleidooi voor een humaner migratiebeleid. Dankzij de vele sponsors kan het inschrijvingsbedrag integraal worden overgemaakt aan 11.11.11. We daagden onze elf grootste sponsors uit om onder hun bedrijfsnaam zoveel mogelijks lopers te laten inschrijven. De drie bedrijven met de meeste inschrijvingen winnen een sportieve teambuilding aangeboden door Vision 21 sportclub.”

Peters en meters

Ook enkele bekende meters en peters steunen het project, zoals Stijn Dejonckheere, Kris Declercq, Ann Vansteenkiste, Jurgen Meerschaert, Emma Boone, Rita Demaré, Stefaan Beel, Joselito Gheerrardijn, Renilde Rommens, Warren Houtaeve (MC Double U) en Gino Devriendt.

De lopers starten tussen 9.30 u en 10 u in drie golven. De wandelaars starten net na de lopers om 10 u in de Burgerschool. Deelnemen aan de 11.trail kost 11 euro voor lopers en 5 euro voor wandelaars. Wil je graag een uniek 11.trail t-shirt, dan betaal je 11 euro extra. De 11.trail maakt dit jaar ook deel uit van het criterium Roeselare Loopt.

Inlichtingen en inschrijvingen via www.11trail.be/roeselare , facebook: 11trail Roeselare. Instagram: 11trail_roeselare #11trailroeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier