Roeselaars Motena brengt thuiszorgdiensten dichterbij met Kotee

We herkennen Bouchra Azami Idrissi, Eveline Wastyn, Bart Wenes, Wouter Planckaert, Laurens Debeuf en Jannick De Poorter. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Een thuiszorgdienst die nog dichter bij de mensen staat. Het klinkt vreemd in tijden van social distancing en toch is dat de visie die de Roeselaarse zorgorganisatie Motena lanceert met Kotee. Kotee is de nieuwe naam van alle thuisdiensten van de zorgkoepel, van thuisverpleging tot maaltijden aan huis, de poetsdienst en de klusdienst.

“Enerzijds zijn we altijd dicht bij de mensen door ons netwerk van diensten en medewerkers. Er is altijd wel iemand ‘in de kotee’ of in de omgeving”, vertelt Motena-voorzitter Bart Wenes. “Daarnaast staan we ook dicht bij de leefwereld van mensen met diensten op maat van hun noden en behoeftes. Dichtbij dus, ook als we fysiek afstand moeten bewaren. Dicht bij mensen staan is het fundament waarop zorgorganisatie Motena is gebouwd. Al jaren biedt Motena dan ook thuisdiensten aan die vertrekken vanuit de verschillende leefwerelden, noden en behoeftes van onze klanten: thuisverpleging, maaltijden aan huis, klus- en poetsdienst en assistentieflats. Met Kotee willen we dit verderzetten met onze diensten op maat van mensen. In welke levensfase ze ook zitten.”

Jonge gezinnen

“Een gevolg van die aanpak is dat Kotee haar diensten niet enkel meer aanbiedt aan zorgbehoevenden, maar ook aan bijvoorbeeld jonge gezinnen of mensen die de pensioenleeftijd naderen. Dat kan gaan van de klusdienst, de poetsdienst tot de dienst maaltijden aan huis. We merken dat er veel vraag is naar onze diensten bij niet-zorgbehoevenden. Zo doet onze klusdienst in deze periode van het jaar ook heel wat tuinonderhoud en ook jonge gezinnen kunnen daar gebruik van maken”, aldus Bouchra Azami Idrissi, directeur van Kotee.

Kotee test momenteel ook de concepten Voordeurverrassingen en Babbelgebak. Het eerste concept zorgt voor een leuke ervaring aan de voordeur in naam van een klant die zelf fysiek niet aanwezig kan zijn om de attentie te overhandigen.

Het Babbelgebak is een mooi doosje met lekkere taartjes dat thuisbezorgd wordt door Kotee. De 93-jarige Magda Ducheyne was één van de eerste die een Babbelgebak kreeg van haar lunchvriendin Simone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier