Evident is het niet, maar het Roeselaarse kapsalon Chic - dat ook een vestiging in Torhout heeft - wil in coronatijden zoveel mogelijk klanten op hun wenken bedienen. "Wij vernemen tal van tegenstrijdige berichten", zegt Jurgen Vanbiervliet. "Volgens de ene bron mogen we op zaterdag op afspraak werken, een andere zegt dan weer dat we gesloten moeten zijn."

"Daarom hebben we beslist om vandaag tot middernacht open te blijven en onze klanten van zaterdag de kans te geven om langs te komen. Dat doen ze massaal, want tot en met 23 uur is er amper nog een gaatje in de agenda. Chapeau trouwens voor ons personeel, want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn."

Ook op maandag, de traditionele sluitingsdag voor kappers, zal Chic aan het werk zijn. "We laten ons niet doen door het virus", benadrukt Jurgen. "Maar we nemen wel de nodige maatregelen. De klanten zitten verspreid in de zaak en voor kinderen hebben we een aparte hoek. Iedereen in onze zaak moet de handen ook voldoende ontsmetten. We werken zo hygiënisch mogelijk."

Mensen die hun afspraak annuleren, heeft Chic amper. "Eén iemand belde af, maar dat was dan nog omdat het feest waar ze naartoe moest, niet doorging. Toch rekenen we een zeker inkomstenverlies mee, maar dat zal niet te vergelijken zijn met wat de horecasector nu meemaakt."

Evident is het niet, maar het Roeselaarse kapsalon Chic - dat ook een vestiging in Torhout heeft - wil in coronatijden zoveel mogelijk klanten op hun wenken bedienen. "Wij vernemen tal van tegenstrijdige berichten", zegt Jurgen Vanbiervliet. "Volgens de ene bron mogen we op zaterdag op afspraak werken, een andere zegt dan weer dat we gesloten moeten zijn.""Daarom hebben we beslist om vandaag tot middernacht open te blijven en onze klanten van zaterdag de kans te geven om langs te komen. Dat doen ze massaal, want tot en met 23 uur is er amper nog een gaatje in de agenda. Chapeau trouwens voor ons personeel, want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn."Ook op maandag, de traditionele sluitingsdag voor kappers, zal Chic aan het werk zijn. "We laten ons niet doen door het virus", benadrukt Jurgen. "Maar we nemen wel de nodige maatregelen. De klanten zitten verspreid in de zaak en voor kinderen hebben we een aparte hoek. Iedereen in onze zaak moet de handen ook voldoende ontsmetten. We werken zo hygiënisch mogelijk."Mensen die hun afspraak annuleren, heeft Chic amper. "Eén iemand belde af, maar dat was dan nog omdat het feest waar ze naartoe moest, niet doorging. Toch rekenen we een zeker inkomstenverlies mee, maar dat zal niet te vergelijken zijn met wat de horecasector nu meemaakt."