In normale omstandigheden is Paloma Curiosa uit de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke hét aanspreekpunt voor promotietextiel. "Petten, schorten, tassen, vlaggen...", we hebben het allemaal in ons gamma", duidt Sieglinde Olivier. "Maar door de coronacrisis is de markt volledig stilgevallen. De noodkreet van de medische sector is ook bij ons niet in dovemansoren gevallen en daarom hebben we onze leveranciers en partners in China aangesproken om ons in contact te brengen met mondmaskerproducenten."

Het bedrijf verspreidde haar plannen onder collega-ondernemers en ook alle ziekenhuizen en woonzorgcentra van Midden-West-Vlaanderen werden op de hoogte gebracht. "Zij hebben uiteraard oren naar ons voorstel, want we willen de maskers aan minimale prijzen verkopen. Geen woekerwinsten, maar voor ons een manier om het hoofd boven water te houden én tegelijk het hele land een duwtje in de rug te geven." Ook enkele voedingsbedrijven reserveerden al een lot.

We verkopen de mondmaskers aan minimale prijzen. Hier zal je geen woekerwinsten vinden. Het algemeen belang primeert - Sieglinde Olivier

De eerste lading komt normaal woensdag in ons land aan. "300.000 stuks, zowel gewone mondkapjes als chirurgische mondmaskers, uiteraard volgens de Europese normen en bijgeleverde certificaten."

"We hebben al een tweede bestelling van 50.000 mondmaskers geplaatst en willen nu ook medische schorten importeren. De toestroom aan degelijk materiaal mag gewoon niet stilvallen. Het zijn dagen vol stress en elleboogwerk omdat nu de hele wereld mondkapjes nodig heeft."

"Ook het transport vergt huzarendiplomatie omdat de landen waar tussenlandingen gebeuren de goederen kunnen tegenhouden. Onze leuze in bange dagen: dat de gelederen zich sluiten, iedereen solidair!"

© Getty Images
In normale omstandigheden is Paloma Curiosa uit de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke hét aanspreekpunt voor promotietextiel. "Petten, schorten, tassen, vlaggen...", we hebben het allemaal in ons gamma", duidt Sieglinde Olivier. "Maar door de coronacrisis is de markt volledig stilgevallen. De noodkreet van de medische sector is ook bij ons niet in dovemansoren gevallen en daarom hebben we onze leveranciers en partners in China aangesproken om ons in contact te brengen met mondmaskerproducenten."Het bedrijf verspreidde haar plannen onder collega-ondernemers en ook alle ziekenhuizen en woonzorgcentra van Midden-West-Vlaanderen werden op de hoogte gebracht. "Zij hebben uiteraard oren naar ons voorstel, want we willen de maskers aan minimale prijzen verkopen. Geen woekerwinsten, maar voor ons een manier om het hoofd boven water te houden én tegelijk het hele land een duwtje in de rug te geven." Ook enkele voedingsbedrijven reserveerden al een lot.De eerste lading komt normaal woensdag in ons land aan. "300.000 stuks, zowel gewone mondkapjes als chirurgische mondmaskers, uiteraard volgens de Europese normen en bijgeleverde certificaten.""We hebben al een tweede bestelling van 50.000 mondmaskers geplaatst en willen nu ook medische schorten importeren. De toestroom aan degelijk materiaal mag gewoon niet stilvallen. Het zijn dagen vol stress en elleboogwerk omdat nu de hele wereld mondkapjes nodig heeft.""Ook het transport vergt huzarendiplomatie omdat de landen waar tussenlandingen gebeuren de goederen kunnen tegenhouden. Onze leuze in bange dagen: dat de gelederen zich sluiten, iedereen solidair!"