Roer in de potten en win eetbon van 60 euro

In 2021 zal een kok elke maand een recept klaarmaken en iedereen uitdagen om dat recept na te maken. Aan de creatieve uitdaging hangt een culinaire prijs vast.

Enkele koks die deelnemen, stelden de uitdaging voor.© AC
Enkele koks die deelnemen, stelden de uitdaging voor.© AC

Diksmuide pakt uit met een fijne uitdaging voor wie graag in de potten roert. “Nadat we in september onze koks uitdaagden een gerecht te brengen met Diksmuidse producten konden we hen nu strikken voor een nieuwe culinaire uitdaging”, vertelt burgemeester Lies Laridon.

“Het is zo dat de koks nu iedereen uitdagen om hun recept na te maken. Voor iedere maand van 2021 konden we een kok strikken voor deze campagne. Een leuke en lekkere uitdaging waarbij een eetbon van 60 euro kan gewonnen worden.”

De eerste kok die aan de beurt komt, is Maarten Vandermeulen uit Esen. De koks konden zelf kiezen welk gerecht ze zouden klaarmaken: een hapje, voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. “ Ik koos voor een kroketje van Keiemse kaas met beenham en prei”, verklapt Maarten. “De Diksmuidse producten scoren nationaal heel hoog en met ons assortiment aan verse groenten maken we het verschil.”

Daarna komen in volgorde volgende restaurants of traiteurs aan de beurt: Water en Vuur Diksmuide in februari, Bistro ’t Klein Gewin Diksmuide in maart, Salons Notredame Beerst in april, Bistro Père et Mère in mei, restaurant Scheeweghe in juni, restaurant Koer-gette in juli, Bourgondisch Schild in augustus, traiteur Nautilus in september, sportbar TimeOut in oktober, ‘t Notarishuys in november en Stijns Keukentje sluit af in december.

“Bij deze actie staat de korte keten en de actie koop lokaal centraal en promoten we onze traiteurs, restaurants en handelaars die voeding verkopen zoals de landbouwers die al dat lekkers telen. In Diksmuide kunnen we bogen op een overvloed aan verse producten”, besluit burgemeester Laridon.

(AC)

Info: Diksmuide info.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.