Roeland en Jonathan terug thuis na fietstocht van 11 maanden naar Nepal

Redactie KW

Op 4 januari vertrokken Roeland Develter uit Maldegem en Jonathan Nachtergaele uit Sint-Joris Beernem per fiets, en bepakt met wat dikke kleren, slaapzak, een tent en kookgerief, vanuit ons land richting Nepal. Na goed elf maand omzwervingen door een twintigtal landen in Oost-Europa en Centraal-Azië en met ruim 13.500 km achter de kiezen kwamen beide twintigers zaterdagnamiddag terug thuis op de markt van Maldegem.

Beide vrienden fietsten in hun jongere jaren samen met nog enkele kompanen alle drielandenpunten van België rond, fietsten van Maldegem naar de Pyreneeën en verkenden Zwitserland en Zweden per fiets. Ze waren hiermee dus niet aan hun proefstuk toe maar deze reis was toch een uitdaging apart.

Een uit zijn oevers getreden Rijn vormde een eerste onvoorzien obstakel, al snel gevolgd door dichtgesneeuwde wegen (en tent) in Roemenië, grote en kleine lichamelijke ongemakken, wat lekke banden, doorgescheurde fietszakken en tentsluitingen. Maar vooral het ene schitterende landschap na het andere, en de ongelooflijk gastvrije ontvangst overal waar ze kwamen, maakten dit tot een ervaring voor het leven.

Op het thuisfront konden familie en vrienden hun vorderingen volgen via sociale media. Voor een impressie van hun wedervaren kan de lezer nog steeds terecht op de Instagramaccount ride2Nepal, waar Jonathan zijn prachtige foto’s geplaatst heeft.

Roeland en Jonathan terug thuis na fietstocht van 11 maanden naar Nepal

Zaterdagnamiddag kwamen Jonathan en Roeland na bijna elf maanden in Maldegem thuis, waar hen een warm welkom van familie en vrienden wachtte. Voor één keer namen ze het vliegtuig van Katmandu naar Londen en legden dan de laatste kilometers af met de ferry en de fiets.

(MVI – foto’s MVI)

Het reisverhaal van Jonathan en Roeland kan je vrijdag lezen in onze volgende editie van Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier