Roeister Ilse Vandenhouweele wint Container Cup voor studenten

© FRO
Redactie KW

Ilse Vandenhouweele, een Bredense studente aan de Arteveldeschool in Gent, kroonde zich tot kampioene van de Container Cup. Ze voltooide de zeven proeven ruim een minuut sneller dan haar concurrentes.

Ilse Vandenhouweele (22) uit Bredene en lid van KRNS Oostende klopte overigens als beste studente alle vrouwelijke topsporters in het roeien en was na een kilometer roeien zelfs elf seconden sneller dan wielrenster Jolien D’Hoore.

De organisatoren Telenet en Vier trokken met de container de afgelopen twee weken langs vijf studentensteden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Met als doel: de studenten een positieve, sportieve start van het academiejaar te geven. “Want die start dreigde in mineur te verlopen door de onduidelijkheid over de kleurcodes en strenge maatregelen in de uitgaansbuurten”, klinkt het bij de organisatoren.

Livestream druk bekeken

Uit de meer dan 800 inschrijvingen selecteerde Telenet 100 sportievelingen. Om een massale toestroom van supporters in de verschillende steden te vermijden, konden familieleden, vrienden en kennissen van de studenten alle actie in de container helemaal coronaproof via een livestream op de website van Telenet volgen. Dat deden ze massaal. De livestream werd meer dan 27.000 keer bekeken.

Dit zijn de knappe prestaties van Ilse Vandenhouweele : lopen (7m05), bars (53), golf (29), roeien (3m28), schieten (1), bench (35 kg), fietsen (5m16). Dit zorgde voor een totaalscore van 14m21.

Opvallend: de winst bij de mannen was tevens voor een roeier: Ward Lemmelijn, een PXL-student in Limburg. De wereldkampioen indoorroeien bij de beloften stak met kop en schouders boven de tegenstand uit en zette zelfs het record van wielerfenomeen Mathieu van der Poel met maar liefst 42 seconden scherper.

Marlon Colpaert, uit Oudenburg, ook al een roeier van KRNS Oostende en tevens onlangs Europees kampioen met Bruggeling Tibo Vyvey in een lichte dubbel, eindigde in de eindstand als vierde.

Records gesneuveld

Tijdens de studenteneditie van de Container Cup sneuvelden er overigens nog een aantal records die de topsporters hadden neergezet. Ward Lemmelijn is niet alleen over alle disciplines heen de beste. Hij klopte in de loopproef (1500m) voetballer Dennis Praet, de snelste van alle topsporters, met twee seconden. Tim Creusen, tweede in de eindstand, verpulverde met 159 monkeybars het record van judoka Dirk Van Tichelt en Eline Lasser slaagde erin om de vrouwelijke topsporters te evenaren in het benchen. Net als Fanny Lecluyse, Elise Mertens en Hanne Claes duwde zij 55 kg de lucht in. Opmerkelijk was ook dat Ward Lemmelijn maar 5 seconden te kort kwam om Wout Van Aert te kloppen bij de 3 kilometer op de spinningfiets. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier