Rodrigue Derycke gecharmeerd door het project van KFC Aalbeke Sport

Rodrigue Derycke ambieert promotie met Aalbeke Sport. (Foto MVA)
Rodrigue Derycke ambieert promotie met Aalbeke Sport. (Foto MVA)
Redactie KW

KFC Aalbeke Sport heeft torenhoge ambities. Op termijn wil het immers nog een trapje hoger, naar tweede provinciale. Om die ambities kracht bij te zetten, wordt huidig trainer Piet Timmerman volgend seizoen vervangen door Rodrigue Derycke. “Aantrekkelijk voetbal brengen”

Rodrigue Derycke (48) is geen onbekende in het voetbalwereldje. De vertegenwoordiger uit Moeskroen was vroeger speler bij KV Kortrijk, Aalst, Exc. Moeskroen, SK en FC Roeselare, Gullegem, Winkel Sport, Doornik en Poperinge. Hij beëindigde in 2008 zijn spelersloopbaan in Wevelgem. Hij trainde onder enkele grote namen zoals Jacobs, Desayere, Boskamp, Ceulemans, Leekens en Bodart. In 2000 startte hij zijn eigen trainersopleiding en haalde in 4 jaar de UEFA A-licentie, het op één na hoogst mogelijke trainersdiploma bij de Belgische Voetbalbond. In 2006 werd hij T2 in Poperinge. In 2008 trok hij voor 4 jaar naar KFC Moen, waarmee hij in 2010 kampioen speelde. Derycke laste toen een pauze in en werd in 2015 hoofdtrainer bij Dottenijs. In 2016 promoveerde Dottenijs en het jaar nadien behaalden ze opnieuw de eindronde. Dit seizoen is hij hulptrainer bij WS Lauwe. Volgend seizoen trekt hij dus naar Aalbeke in de 3e provinciale reeks.

Vertrouwen

“Ik moest me niet eens kandidaat stellen”, vertelt Derycke. “Dat getuigt van veel vertrouwen. Ik had via een tussenpersoon al gehoord dat er bij Aalbeke wel interesse voor mij was. Sportief manager Gaël Agneray belde mij op. We hadden twee keer een gesprek. Ik trok toen naar de club om de accommodatie eens te bekijken. Ik kende de club wel al, maar enkel oppervlakkig. De installaties zijn zeer mooi. Een viertal jaar terug was er al eens interesse, maar ze speelden toen nog in 4e provinciale, en dat sprak mij minder aan.”

Juiste mentaliteit

Derycke hecht veel belang aan esthetisch voetbal. “Ik wil er een mooi soort voetbal inslijpen. Het niveau van de spelers is daarbij niet onbelangrijk. De juiste mentaliteit moet aanwezig zijn. Ik aanvaard niet dat een speler afwezig blijft op training omdat hij met zijn vriendin naar de cinema moet”, lacht Derycke.

“Ik moest me niet eens kandidaat stellen, dat getuigt van veel vertrouwen”

“Dat pakt bij mij niet. Maar ik merk dat alles goed zit bij Aalbeke. Ik stel een grote motivatie vast, en zo ben ik ook. Ik kon ook Wim Acke vragen en krijgen als T2. Daar ben ik heel tevreden mee. Als ik aan iets begin, dan is het om er iets van te maken. Dat zal in Aalbeke zeker lukken”. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier