Rode Kruis Veurne-Alveringem start campagne voor financiële steun

Ook het Rode Kruis wordt geconfronteerd met de financiële gevolgen van de coronacrisis. In normale tijden zorgt de jaarlijkse stickerverkoop voor inkomsten, maar die zagen ze dit jaar erg slinken, ook in de lokale afdeling Veurne-Alveringem.

Trees Coulier, voorzitter Rode Kruis-Veurne-Alveringem en Ludo Lauwers, regiovoorzitter. © MV

“Daarom start onze organisatie vandaag een lokale campagne waarbij we financiële steun vragen bij de inwoners van Veurne en Alveringem om te kunnen blijven helpen in de regio. Door het tegenvallende resultaat van de afgelopen stickeractie is deze campagne dit jaar extra belangrijk voor de lokale Rode Kruisafdeling. Elke euro gaat rechtstreeks naar de organisatie van eerste hulp bij evenementen, uitrusting vrijwilligers, beschermingsmateriaal… Onze vrijwilligers helpen op evenementen en staan paraat bij rampen. Daarnaast organiseren ze ieder jaar gratis eerstehulpopleidingen voor iedereen die interesse heeft. Zo staan ze mee in voor de zelfredzaamheid van de Veurnaars en Alveringemnaren. Een aantal van onze vrijwilligers heeft ook geholpen in de strijd tegen het coronavirus, onder meer met het vervoer van Covid-patiënten.”

Investeren in jezelf

Door de lokale Rode Kruisafdeling een financieel duwtje in de rug te geven, investeren de lokale inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand het Rode Kruis ooit eens nodig heeft, is best groot, en dan wil iedereen toch professioneel en snel geholpen kunnen worden. Financiële steun is welkom op rekeningnummer BE60 7360 1862 4670 van Rode Kruisafdeling Veurne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.